ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMINCO: Υπερήφανος χορηγός των Βραβείων Ελληνικής Αρχιτεκτονικής

Η ALUMINCO στήριξε ουσιαστικά και με αίσθημα ευθύνης τον θεσμό, με στόχο να ανταποκριθεί επιτυχώς στη νέα πραγματικότητα μετά την πανδημία.

Ισχυρή απάντηση στο κάλεσμα της αρχιτεκτονικής κοινότητας έδωσε η ALUMINCO υποστηρίζοντας χορηγικά και με έντονο εταιρικό μήνυμα “A planet to love” τα βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής σε αυτήν τη δύσκολη χρονική συγκυρία.

Αυτό το νέο μήνυμα σηματοδοτεί ένα ορόσημο για τη πράσινη αποστολή της εταιρείας να κάνει ότι περνάει από το χέρι της, για ένα καλύτερο αύριο του πλανήτη. Η νέα φιλοσοφία έχει περάσει και στη σχεδίαση, με τα νέα προϊόντα της ALUMINCO να αντλούν έμπνευση από την καινοτομία, την τολμηρή σχεδιαστική γλώσσα και τα μοναδικά «πράσινα» χαρακτηριστικά.

Τα Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2020 παρουσίασε ο ανεξάρτητος φορέας σύγχρονης αρχιτεκτονικής DOMa στο αίθριο του Μουσείο Μπενάκη.

Η αλλαγή της ονομασίας από Βραβεία ΔΟΜΕΣ σε Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής, συμπίπτει χρονικά με την ενδέκατη έκδοση αυτού του προγράμματος καταγραφής, ενθάρρυνσης και προώθησης του έργου των Ελλήνων αρχιτεκτόνων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και της σύγχρονης αρχιτεκτονικής δημιουργίας στην Ελλάδα από αρχιτέκτονες ανεξαρτήτως προελεύσεως.

Στα Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2020 κατατέθηκαν συνολικά 191 συμμετοχές από 146 αρχιτεκτονικά γραφεία, και απονεμήθηκαν διακρίσεις για το καλύτερο πραγματοποιημένο έργο, το καλύτερο πρώτο έργο νέου αρχιτέκτονα, την καλύτερη μελέτη και το καλύτερο πραγματοποιημένο έργο νέας αρχιτεκτονικής σε υφιστάμενο κτίριο.

Επιπλέον για τρίτη συνεχή χρονιά, απονεμήθηκαν τα Βραβεία Συναδέλφων για το καλύτερο πραγματοποιημένο έργο και την καλύτερη μελέτη, στα οποία κριτές ήταν οι αρχιτέκτονες που συμμετείχαν ως υποψήφιοι στα Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2020.

Την ημέρα της εκδήλωσης κυκλοφόρησε και ο τόμος Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2020, μια νέα παραγωγή του DOMa, στην οποία παρουσιάζονται οι συμμετοχές των φετινών φιναλίστ.

Η ALUMINCO, μέσα από αυτές τις ενέργειες αποδεικνύει εμπράκτως την υποστήριξη, αναγνώριση και επιβράβευση αρχιτεκτονικών γεγονότων που αναβαθμίζουν και προωθούν το έργο της αρχιτεκτονικής κοινότητας στην Ελλάδα και διεθνώς.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.