ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

EUROPA: Κάνει τον κόσμο καλύτερο αντικαθιστώντας τους λαμπτήρες του εργοστάσιου με νέους LED

Η EUROPA προχώρησε σε αντικατάσταση φωτισμού σε όλες τις παραγωγικές της εγκαταστάσεις, τοποθετώντας νέους LED λαμπτήρες τελευταίας τεχνολογίας και χαμηλότερης κατανάλωσης ενέργειας σε σχέση με τους συμβατικούς, επιτυγχάνοντας σημαντικά πλεονεκτήματα.

Βάση μελέτης που εκπόνησε το Τεχνικό Τμήμα της EUROPA, προβλέπεται μείωση της κατανάλωσης ενέργειας της τάξεως του 70% – 80% ετησίως και απόσβεση της επένδυσης μέσα σε 1,5 χρόνο από την ημέρα αποπεράτωσης του έργου.

Συμπληρωματικά, χρησιμοποιώντας LED υψηλών προδιαγραφών, επιτεύχθηκε  βελτίωση της ποιότητας του φωτισμού στις μονάδες παραγωγής, διατηρώντας ισορροπία ανάμεσα στον άμεσο και το έμμεσο φωτισμό, καθώς και αποφυγή θαμβώσεων και ανεπιθύμητων αντανακλάσεων στον χώρο εργασίας.

Το έργο αποτέλεσε μια ενέργεια που ξεκίνησε από τον Μάιο υπό την επιμέλεια του Τεχνικού Τμήματος και του Τμήματος Προμηθειών EUROPA, με σταδιακή αντικατάσταση των λαμπτήρων ανά παραγωγικό τμήμα μέχρι και τον Αύγουστο 2020.

Η ανωτέρω ενέργεια υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) EUROPA, έναν από τους πυλώνες του οποίου αποτελεί η Προστασία του Περιβάλλοντος. Οι δράσεις της EUROPA για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος διατηρούν σταθερά κεντρική θέση στη στρατηγική ατζέντα της εταιρείας.

Το σύνολο των περιβαλλοντικών πολιτικών της EUROPA, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν στην επίσημη ιστοσελίδα της καταξιωμένης ελληνικής διέλασης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.