ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Έρχεται πρόγραμμα «Εξοικονομώ» ύψους 600 εκατ. ευρώ ειδικά για τον Τουρισμό;

Παίρνοντας ως δεδομένο τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των κλάδων αλουμινίου και τουρισμού τα τελευταία χρόνια, καθώς και την αναβαθμισμένη τους συνεργασία που στοχεύει σε ενεργειακές και αισθητικές παρεμβάσεις στα καταλύματα όλης της χώρας, η πρόσφατη τοποθέτηση του Υφυπουργού Τουρισμού, Μάνου Κόνσολα σε τριήμερο συνέδριο που έλαβε χώρα στην Αστυπάλαια αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας

Σύμφωνα με όσα είπε ο Υφυπουργός σχεδιάζεται ειδικό πρόγραμμα «Εξοικονομώ» για τον Τουρισμό. Το πρόγραμμα που θα απευθύνεται αποκλειστικά στον συγκεκριμένο κλάδο, θα έχει προϋπολογισμό 600 εκατ. ευρώ, και θα στοχεύει στην ανάπτυξη «πράσινων» ξενοδοχείων, τουριστικών καταλυμάτων και ενοικιαζομένων δωματίων, καλύπτοντας δαπάνες ενεργειακής αναβάθμισης.

Στον τομέα της ενεργειακής αναβάθμισης, η επένδυση σε υψηλής θερμομόνωσης συστήματα αλουμινίου είναι από τις καλύτερες παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν και ο κλάδος θα βγει σαφώς ευνοημένος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν «τρέξει» τελικά το παραπάνω πρόγραμμα όπως ανέφερε ο Υφυπουργός, θα αποτελέσει μία σημαντική τονωτική ένεση για την αγορά, καθώς τόσο οι ενεργειακές παρεμβάσεις στα ξενοδοχειακά καταλύματα όσο και η ανέγερση νέων καταλυμάτων, έχουν υποστεί πλήγμα λόγω COVID-19.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.