ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Ανακοίνωση της εταιρείας για την επιβολή νέων δασμών στις εισαγωγές φύλλων αλουμινίου από τις ΗΠΑ

Μετά την επιβολή από τις ΗΠΑ νέων δασμών στις εισαγωγές προϊόντων φύλλων αλουμινίου από 18 χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) λόγω ντάμπινγκ, ο ελληνικός κολοσσός ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για το θέμα που ακολουθεί αυτούσια παρακάτω.

Η ανακοίνωση της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

Η ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (στο εξής «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ») ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 1 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθμ. 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014 και το άρθρο 2 παρ. 2 περίπτωση (θ) της υπ’ αριθμ. 3/347/12.07.2015 Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και σε συνέχεια της από 12ης  Μαρτίου 2020 (link) ανακοίνωσή της, ότι την 6η  Οκτωβρίου 2020 το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ (US Department of Commerce) εξέδωσε τις προκαταρκτικές του αποφάσεις σχετικά με την έρευνα δασμού αντιντάμπινγκ (antidumping duty investigation) αναφορικά με τις εισαγωγές κοινών φύλλων αλουμινίου από 18 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας, καθώς και των Μπαχρέιν, Βραζιλίας, Κροατίας, Αιγύπτου, Γερμανίας, Ινδίας, Ινδονησίας, Ιταλίας, Κορέας, Ομάν, Ρουμανίας, Σερβίας, Σλοβενίας, Νοτίου Αφρικής, Ισπανίας, Ταϊβάν και Τουρκίας.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ υπολόγισε ένα προσωρινό περιθώριο ντάμπινγκ (preliminary dumping margin) 2,72% για εισαγωγές από την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ καθώς και τους άλλους εξαγωγείς των προϊόντων από την Ελλάδα.

Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και οι νομικοί σύμβουλοί της στις ΗΠΑ εξετάζουν τη βάση της προκαταρκτικής απόφασης του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ και θα θέσουν υπόψη του, τυχόν σφάλματα ή παραλείψεις, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ. Διορθώσεις τέτοιων σφαλμάτων ή παραλείψεων μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση του τελικού περιθωρίου.

Τα επόμενα στάδια της έρευνας περιλαμβάνουν τον τελικό προσδιορισμό περιθωρίου ντάμπινγκ από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, στις 19 Φεβρουαρίου 2021, και τον τελικό προσδιορισμό ζημίας (injury) από την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ (US International Trade Commission), που αναμένεται στις 5 Απριλίου 2021.

Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ θα συνεχίσει να συνεργάζεται άοκνα με τις αρχές των ΗΠΑ μέχρι να λάβουν την οριστική τους απόφαση στους επόμενους μήνες.

Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ εύλογα αναμένει μη ουσιώδη επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα για το 2021 από την προαναφερόμενη προκαταρκτική έρευνα.

Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ διεξάγει τις εργασίες της πάντα προσηλωμένη στις αρχές του δίκαιου εμπορίου και θα συνεχίσει να στηρίζει του πελάτες της στην αγορά των ΗΠΑ, ως μια από τις κορυφαίες εταιρίες παραγωγής φύλλων αλουμινίου, παγκοσμίως.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.