ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΠΟΒΑΣ: Η θέση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

Έπειτα από μία πρώτη μελέτη της προδημοσίευσης του οδηγού του νέου προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» η ΠΟΒΑΣ προχώρησε σε επισημάνσεις σε συγκεκριμένα σημεία που αφορούν στον κλάδο αλουμινίου.

  • Οι ανώτατες τιμές επιδότησης όσον αφορά στα κουφώματα, παντζούρια και ρολά παραμένουν αμετάβλητες σε σχέση με τα προγράμματα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ».
  • Για τη μέγιστη επιλέξιμη δαπάνη, ανά επιφάνεια κουφώματος, δε λαμβάνεται υπόψη η ύπαρξη νυχτερινής μόνωσης, δηλ. ρολού-εξώφυλλου, ή επικαθήμενου κουτιού.
  • Στην περίπτωση που επιλέγεται επικαθήμενο σύστημα κουτί-ρολό, αυτό θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά θερμοδιακοπτόμενο.
  • Η αλλαγή μόνο του υαλοπίνακα (συμπεριλαμβανομένων των εργασιών προσαρμογής του πλαισίου) είναι επιλέξιμη μόνο όταν δεν μπορεί να αλλάξει όλο το κούφωμα (π.χ. διατηρητέα και εντός παραδοσιακών οικισμών κτήρια)
  • Είναι υποχρεωτική η εναλλακτική διαχείριση (ανακύκλωση) -συλλογή και παράδοση- των αποβλήτων από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις (Α.Ε.Κ.Κ.)(π.χ. κουφώματα, λέβητες, υαλοπίνακες κ.ά.) σε νομίμως αποδεκτούς χώρους παράδοσης Α.Ε.Κ.Κ. από τους διαχειριστές (ανάδοχοι ή ο κύριος του έργου) Α.Ε.Κ.Κ.
  • Δεν επιτρέπεται να εκτελέσει ο ίδιος ενεργειακός επιθεωρητής και τις δύο επιθεωρήσεις (Α΄ και Β΄)

Η ΠΟΒΑΣ σε συνεργασία με τους επιστημονικούς της συμβούλους θα μελετήσει αναλυτικά τόσο την προδημοσίευση, όσο και τον τελικό οδηγό του προγράμματος και θα ενημερώσει τον κλάδο για τις όποιες αλλαγές, αλλά και τα σημεία που χρήζουν προσοχή.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.