ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δασμούς έως και 48% σε κινεζικά προϊόντα αλουμινίου θα επιβάλει η Ε.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλει δασμούς έως 48% σε εισαγωγές προϊόντων διέλασης αλουμινίου από την Κίνα εν μέσω έρευνας που κάνει για το αν τα κινεζικά προϊόντα πωλούνται σε αδικαιολόγητα χαμηλές τιμές. Η εφημερίδα της Ε.Ε. ανέφερε την περασμένη Πέμπτη, ότι οι δασμοί, οι οποίοι θα κυμαίνονται από 30,4% έως 48%, θα ισχύουν από την προσεχή Τετάρτη 21 Οκτωβρίου. Οι δασμοί αυτοί θα ισχύουν έως την ολοκλήρωση της έρευνας που αναμένεται τον Απρίλιο. Τότε, η Ε.Ε. θα μπορούσε να επιβάλει δασμούς για πέντε χρόνια.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία συντονίζει την εμπορική πολιτική των 27 χωρών της Ε.Ε., ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο έρευνα για τα προϊόντα αυτά που χρησιμοποιούνται ευρέως στις μεταφορές, τις κατασκευές και τα ηλεκτρονικά, έπειτα από ένσταση του κλαδικού ευρωπαϊκού συνδέσμου European Aluminium. O κινεζικός σύνδεσμος μεταλλουργιών χαρακτήρισε αβάσιμη την ένσταση.

Οι δασμοί θα ανέλθουν στο 30,4% για την Guangdong Haomei New Materials και την Guangdong King Metal Light Alloy Technology, ενώ θα φθάνουν στο 38,2% για τη Press Metal International. Για άλλες «συνεργαζόμενες» εταιρείες οι δασμοί θα είναι 34,9% και για τα υλικά από όλες τις υπόλοιπες εταιρείες θα ανέλθουν στο 48%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.