ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ALUMIL: Πρωταγωνιστεί στην «Πόλη των Αγγέλων»

Το Los Angeles αποτελεί ένα μέρος μυθικό, που βρίσκεται στη δυτική ακτή των ΗΠΑ, στην πολιτεία της Καλιφόρνιας. Άνθρωποι από όλα τα μήκη και πλάτη της γης έρχονται στο LA για να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να αρπάξουν μια μεγάλη ευκαιρία. Η πόλη, όπως ακριβώς είδαμε και στη διάσημη ταινία “LaLaLand”του 2016 (“LaLaLand”είναι το παρατσούκλι για το LosAngeles), μετατρέπεται σε έναν τεράστιο καμβά όπου οι ανθρώπινες φιγούρες συνδυάζονται με τα βασικά χρώματα που είναι το κίτρινο του έντονου ήλιου, το βαθύ μπλε του Ειρηνικού ωκεανού και το πράσινο από τα εντυπωσιακά φοινικόδεντρα.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά επεκτείνονται και στις γύρω περιοχές της κομητείας. Έτσι, 23 περίπου χιλιόμετρα από το μητροπολιτικό κέντρο του Los Angeles, πολύ κοντά στην παράκτια ζώνη της Santa Monica, ένα νέο και φιλόδοξο έργο έχει ξεκινήσει. Πρόκειται για το Broadway 500”, στην ομώνυμη οδό, ένα σύμπλεγμα 4 επταόροφων κτιρίων που με την ολοκλήρωσή τους θα στεγάσουν 249 κατοικίες, καθώς και εμπορικά κέντρα.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Koning Eizenberg που ανέλαβε τον σχεδιασμό και τη μελέτη, εκμεταλλεύτηκε την πρόσφατη στροφή που γίνεται στην Santa Monica ως προς τη δόμηση, καθώς έχουν χαλαρώσει κάποιοι κανόνες που περιόριζαν τους αρχιτέκτονες και είχαν ως αποτέλεσμα να οικοδομούνται τα λεγόμενα κτίρια-κουτιά. Με την ελευθερία που τους δόθηκε να εκφράσουν το όραμά τους, οι αρχιτέκτονες του Koning Eizenberg σχεδίασαν τέσσερα κτίρια που είναι φτιαγμένα με τρόπο, ο οποίος πρώτα απ’ όλα λειτουργεί θετικά σε σχέση με τους πεζούς, καθώς βελτιώνει την περιπατητική εμπειρία.

Τόσο τα ανοίγματα στο ισόγειο που μεγιστοποιούν το πεζοδρόμιο, όσο και οι γυάλινες επιφάνειες των καταστημάτων και εστιατορίων που δημιουργούν μια αίσθηση διαφάνειας, κάνουν το κτίριο να αναπνέει και τους περαστικούς να νιώθουν πως δεν πνίγονται ανάμεσα σε τσιμεντένιες επιφάνειες.

Μια κομβική στρατηγική επιλογή στον σχεδιασμό του “Broadway 500” ήταν να μην δημιουργηθεί ένα τεράστιο κτίριο, αλλά τέσσερα ξεχωριστά. Τα οικοδομήματα ενώνονται με πεζογέφυρες, δημιουργώντας μια ενιαία αίσθηση, ενώ αυτός ο διαχωρισμός αφήνει ελεύθερους ενδιάμεσους χώρους πρασίνου που αναβαθμίζουν αισθητά τη διαβίωση. Τα 249 διαμερίσματα συνυπάρχουν στους πολυεπίπεδους χώρους των κτιρίων, με τις εσοχές να δημιουργούν όμορφα μπαλκόνια.

Το έργο εξοπλίστηκε με συστήματα αλουμινίου της ALUMIL. Συγκεκριμένα, οι κύριες είσοδοι των κτιρίων διαθέτουν το θερμομονωτικό σύστημα πορτών εισόδου SUPREME SD77 που χαρακτηρίζεται για την ασφάλεια που παρέχει, αλλά και τον κομψό του σχεδιασμό. Επίσης, χρησιμοποιήθηκε το σύστημα υαλοπετασμάτων SMARTIA M6, ιδιαίτερα αποτελεσματικό για κατασκευές με ανάγκη δημιουργίας μεγάλων πλαισίων και ενίσχυση του φυσικού φωτισμού. Τέλος, τα διαμερίσματα εξοπλίστηκαν με το ανασυρόμενο σύστημα SMARTIA S560, που είναι ιδανικό για την κάλυψη μεγάλων ανοιγμάτων και παρέχει υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης, ηχομείωσης και συνολικής ενεργειακής απόδοσης. Όλα τα συστήματα που χρησιμοποιήθηκαν συμβαδίζουν με τα ADA standards για εύκολη πρόσβαση σε άτομα με αναπηρίες.

Η παρουσία της ALUMIL σε περιοχές όπως η Καλιφόρνια, υπογραμμίζει την ευελιξία και προσαρμοστικότητα της εταιρείας, που με την τεράστια διεθνή εμπειρία μπορεί να παραδώσει έργα σε οποιαδήποτε περιοχή της γης, πληρώντας πάντα τις υψηλές προδιαγραφές που απαιτούνται για κάθε αγορά. Το “Broadway 500” είναι μια ακόμα αξιοσημείωτη προσθήκη στον μακρύ κατάλογο των λαμπερών project της ALUMIL.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.