ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

EUROPA: Βράβευσή της στα “Salus & The Kind Hearts Awards 2020“ για την Κοινωνική της Ευθύνη

Ακόμα μια σημαντική διάκριση της EUROPA στα ετήσια Βραβεία “Salus & The Kind Hearts Awards 2020” που διοργανώθηκαν από την New Times. Το βραβείο για την εταιρεία παρέλαβε η PR & CSR Manager, Νένα Κεβορκιάν – Παλαντζιάν.

Η EUROPA βραβεύθηκε για τις ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) που πραγματοποίησε το 2020 σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, με κεντρικούς πυλώνες την κοινωνία, τους εργαζόμενους και το περιβάλλον.

Πιο στοχευμένα, κατά την περίοδο του Lockdown, η εταιρεία προέβη σε 4 βασικές δράσεις σχετικά με την αντιμετώπιση του COVID-19, για τις οποίες και βραβεύτηκε:

  • Προέβη στην αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων αλουμίνιου στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου, αλλά και δημιούργησε έναν ανεξάρτητο απομονωμένο χώρο για ασθενείς με COVID.
  • Προσέφερε βοήθεια στην κάλυψη άμεσων αναγκών του Γηροκομείου Αθηνών και του Γηροκομείου Θηβών, καθησυχάζοντας με τον δικό της, διακριτικό, τρόπο τους ηλικιωμένους ότι δεν είναι μόνοι και αβοήθητοι.
  • Χορήγησε υλικών σιδήρου για την κατασκευή φράχτη αποτροπής παρανόμως εισερχόμενων προσώπων 15 χιλιομέτρων στην περιοχή του ΕΒΡΟΥ και συγκεκριμένα στην περιοχή «Καστανιές».
  • Τέλος, η EUROPA πήρε μέτρα για την προστασία των εργαζομένων της, όπως δωρεάν τεστ COVID σε όλο το προσωπικό και διανομή υγειονομικού υλικού, απολυμάνσεις χώρου, θερμομέτρηση κατά την είσοδο κτλ.

Από τις σημαντικές ενέργειες ΕΚΕ της EUROPA σε εθνικό επίπεδο είναι η χορηγία συστημάτων αλουμινίου στους πληγέντες των φονικών πυρκαγιών στο Μάτι και στην Κινέτα το 2018. Επίσης, με στόχο τη συμβολή στη μείωση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, η εταιρεία, σε συνεργασία με την οργάνωση Hope Genesis, έχει αναλάβει την υποστήριξη των γεννήσεων για το νησί των Λειψών.

Τέλος ολοκλήρωσε τη χορηγία αναβάθμισης παλαιών κουφωμάτων σε κτίριο του «Χαμόγελου του Παιδιού» στη Λέσβο. Ως επιστέγασμα της κουλτούρας της, η EUROPA έγινε εντός του 2020 μέλος του CSR Hellas, συμμετέχοντας ενεργά στις δράσεις του.

Σε τοπικό επίπεδο, η EUROPA δραστηριοποιείται σε τομείς που σχετίζονται με την κοινωνία, όπως η στήριξη αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων (Εργοτέλης, ΑΓΕΧ και Ναυτικός Όμιλος Χαλκίδας, Α.Ο. Ανατολής κ.ά.) και γυναικείων οργανώσεων (ΧΕΝ), η οργάνωση εκπαιδευτικών επισκέψεων μαθητών Λυκείου στις εγκαταστάσεις της, η χορηγία υλικών σε τοπικά σχολεία και κέντρα υγείας.

«Στην EUROPA επιδιώκουμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο! Το πιστεύουμε εμείς οι ίδιοι και εμπνέουμε και τους γύρω μας» τόνισε σχετικά η CEO της EUROPA, Ανούς Τζιρακιάν.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.