ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Βραβεία για έργα αλουμινίου …επί χρήμασι!

Σε μία εποχή που ο πλανήτης στρέφεται στην καλύτερη διαχείριση του περιβάλλοντος, των ανθρώπων και των αξιών, πρακτικές που εμπορευματοποιούν την ιδέα της Αριστείας, δεν είναι βιώσιμες. Σε μία δύσκολη αγορά και σε μία κούρσα ανταγωνισμού, ναι οι επιχειρήσεις και οι άνθρωποι θέλουν να διακριθούν. Θέλουν να προβάλουν τα «επιτεύγματά τους» αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης ούτε υπερβολής.

Παρατηρείται λοιπόν τα τελευταία χρόνια, μία κλιμάκωση εμπορευματοποίησης και απονομής επ’ αμοιβή βραβείων έργων ή επιχειρηματικών επιδόσεων σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες. Βραβείων που στη πλειοψηφία τους δίνονται έναντι “οικονομικού ανταλλάγματος”, που κρίνονται από αμφίβολες επιτροπές και δεν έχουν κανένα νόημα, διότι δεν είναι αξιόπιστα αλλά ούτε δίνονται με κάποιο μέτρο, αφού όλοι θα πρέπει …να ικανοποιηθούν. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να αυξάνουν τον άσκοπο ανταγωνισμό μεταξύ των υγειών επιχειρήσεων!

Πρόσφατα η ALUPRESS (ο φορέας έκδοσης του aluNET.gr και του περιοδικού aluminium), έλαβε αίτημα να γίνει το aluNET.gr χορηγός επικοινωνίας βραβείων για τις εφαρμογές έργων από αλουμίνιο στην αρχιτεκτονική. Σύμφωνα με τους όρους, η συμμετοχή στον διαγωνισμό για κάθε εταιρία, προϋποθέτει ότι αυτή θα καταβάλει κάποιο χρηματικό αντίτιμο για κάθε έργο που θα προβάλει, ενώ οι κατηγορίες των έργων που θα βραβευθούν τις μετρήσαμε γύρω στις 25, άρα θα απονεμηθούν τουλάχιστον 75 βραβεία (1ο, 2ο, 3ο κλπ). Έτσι, όλοι σχεδόν θα πάρουν από ένα βραβείο, κανείς δεν θα μείνει …παραπονούμενος!

Ο κλάδος μας όμως, δεν έχει ανάγκη για τέτοια βραβεία. Το κλαδικό Συνέδριο «Αλουμίνιο & Αρχιτεκτονικές Κατασκευές» απονέμει βραβεία έργων αλουμινίου αλλά όχι …επί χρήμασι. Θεσμός που καθιερώθηκε από τον Νοέμβριο του 2019 στο Ζάππειο, όπου ο κλάδος μας λανσάρισε την ιδέα της ΕΚΘΕΣΗΣ & ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ και μάλιστα με τη συνεργασία της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου, του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, του ΣΑΔΑΣ Αττικής, του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου και με μέλη της σχετικής επιτροπής σημαντικών εκπροσώπων των φορέων αυτών.

Τον θεσμό αυτό τον στηρίζει και η ALUPRESS, που επί 25 χρόνια στηρίζει και τον θεσμό του Κλαδικού Συνεδρίου.

Ο κλάδος δεν χρειάζεται την ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΒΡΑΒΕΙΩΝ, ούτε εμείς θέλουμε να στηρίζουμε έναν συνδυασμό συμφερόντων χωρίς αντίκρισμα και έναν χωρίς λόγο ανταγωνισμό! Η Αριστεία και τα Βραβεία πρέπει να παραμείνουν καθαρά, τουλάχιστον στον κλάδο μας!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.