ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ETEM: Πέντε ερωτήσεις στον αρχιτέκτονα Pavel Yanev

Η ETEM “ανέκρινε” τον φημισμένο αρχιτέκτονα Pavel Yanev, ιδρυτή του ALLINSTUDIO. Ακολουθεί η ενδιαφέρουσα συνέντευξή του πάνω σε θέματα που αφορούν στην αρχιτεκτονική και όχι μόνο.

Πώς θα περιγράφατε το στυλ και την προσωπική σας υπογραφή, η οποία χαρακτηρίζει την δουλειά σας σε ένα έργο;

Το ύφος του αρχιτεκτονικού μου γραφείου είναι εξαιρετικά αναγνωρίσιμο και τολμώ να πω ότι είναι αποτέλεσμα πολυετούς εμπειρίας. Εγώ και η ομάδα μου ακολουθούμε σίγουρα τις παγκόσμιες τάσεις στα υλικά και τα χρώματα, αλλά και τις εσωτερικές μας αρχές – όπως η αξία για τον πελάτη, ο ανθεκτικός σχεδιασμός και οι οικονομικές απαιτήσεις για κάθε έργο. Το στυλ μας ξεχωρίζει με βάση τις μικρές λεπτομέρειες που καθορίζουν την ακεραιότητα των λύσεων που παρέχουμε.

Έχετε κάποια μούσα ή μια πηγή από την οποία αντλείτε έμπνευση για να εργαστείτε;

Η έμπνευση κρύβεται παντού. Η αλήθεια είναι ότι συνδέω τα σωστά σημεία τη σωστή στιγμή για το σωστό έργο. Κανένα έργο δεν είναι το ίδιο με το προηγούμενο και το πιο σημαντικό είναι να μάθουμε τα μαθήματά μας. Το επάγγελμά μας είναι πρωτίστως οπτικό και οτιδήποτε σχετίζεται με τη μόδα, τη γραφιστική, τις γκαλερί, τις εγκαταστάσεις και τον πολιτισμό μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης στη δημιουργία μιας αρχιτεκτονικής ή μιας εσωτερικής διαρρύθμισης!

Μπείτε στο ρόλο του προφήτη και προβλέψτε πώς βλέπετε την πόλη του μέλλοντος σε 50 χρόνια; Πώς θα είναι η αρχιτεκτονική τότε;

Σίγουρα, τα κτίρια και ο σχεδιασμός θα είναι περισσότερο ενεργειακά ανεξάρτητα, αυτοσυντηρούμενα και κατασκευασμένα με νέα υλικά. Ελπίζω ειλικρινά ότι η τεχνολογία μπορεί να αρχίσει να εισέρχεται γρηγορότερα στον κλάδο μας, καθώς προχωρά “αργά” σε σχέση άλλους κλάδους. Ελπίζω πραγματικά ότι κάποιος θα εφεύρει την τηλεμεταφορά, ώστε να μην χρειάζεται να ταξιδεύουμε για ώρες προκειμένου να φτάσουμε στο χώρο εργασίας λόγω της αυξημένης κίνησης στους δρόμους.

Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας του οποίου τα έργα σας εμπνέουν περισσότερο;

Κάθε χρόνο θέτω ως στόχο να μελετώ τη δημιουργικότητα και τις αρχές κάποιου από τα μεγάλα ονόματα της αρχιτεκτονικής. Φέτος, ο David Chipperfield είναι ο αγαπημένος μου και τολμώ να πω ότι ταιριάζει καλύτερα με το όραμά μου για την αρχιτεκτονική και το σχεδιασμό – καθαρά σχήματα, μινιμαλισμός σε σχέση με την ιστορία του κτιρίου και τις λεπτομέρειες του περιβάλλοντος, και χωρίς συμβιβασμούς παιχνίδι με τα υλικά και το φως.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο και τι διαβάζετε αυτή την στιγμή;

Καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να διαβάσω 3-4 διαφορετικά βιβλία με διαφορετική θεματολογία ταυτόχρονα. Με αυτόν τον τρόπο, ο εγκέφαλός μου λειτουργεί με πολλές ταχύτητες και διαφορετικά θέματα. Τα θέματα είναι σχετικά με τις επιχειρήσεις, την αρχιτεκτονική και την φιλοσοφία / ψυχολογία. Στο κομοδίνο μου αυτή τη στιγμή είναι ο “Μαύρος Κύκνος”, τον οποίο διαβάζω για δεύτερη φορά, οι μελέτες περιπτώσεων “WanderWall” και η βιογραφία του Jeff Bezos.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.