ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ALUMIL: Συμμετέχει στο μεγαλόπνοο project αστικής ανάπλασης Belgrade Waterfront

Το Belgrade Waterfront αποτελεί ένα από τα πιο μεγαλεπήβολα σχέδια αστικής ανάπλασης των τελευταίων δεκαετιών στην Ευρώπη και με την ολοκλήρωσή του θα τοποθετήσει το Βελιγράδι στον διεθνή χάρτη των Επιχειρηματικών και Οικιστικών Κέντρων του κόσμου. Το έργο περιλαμβάνει ουρανοξύστες και κτίρια χαμηλότερης κλίμακας, τα οποία πρόκειται να στεγάσουν διαμερίσματα, γραφεία, εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια και καφέ.

Δύο πολυόροφοι πύργοι, οι Parkview & Vista, έχουν ολοκληρωθεί και διατίθενται για οικιστική και επιχειρηματική χρήση στην περιοχή plot 18. Μόλις 2 χιλιόμετρα από το ιστορικό κέντρο και το πάρκο Kalemegdan, οι ουρανοξύστες βρίσκονται στο κέντρο των αστικών και πολιτισμικών δραστηριοτήτων.

Η περιοχή γειτνιάζει με την πλατεία Δημοκρατίας και το Εθνικό Μουσείο, ενώ η εγγύτητά της με τον ποταμό Sava και τις εμπορικές δραστηριότητες στις όχθες του, κάνει τη διαβίωση ελκυστική, γεμάτη εικόνες, οι οποίες παραπέμπουν σε πόλεις που “δεν κοιμούνται ποτέ”. Οι δύο πύργοι έχουν από 23 ορόφους ο καθένας και αποτελούν τα πιο επιθυμητά κτίρια κατοικιών στην περιοχή.

Στο BW Parkview & Vista η καθημερινότητα έχει την αύρα μητροπόλεων, ενώ παράλληλα οι όμορφα διαμορφωμένοι κήποι παρέχουν την απαραίτητη αίσθηση ηρεμίας. Επίσης, ιδιαίτερα σημαντικό μέρος της εμπειρίας που προσφέρουν τα 2 υψηλής κλίμακας κτίρια είναι η θέα στο καταπράσινο πάρκο, που φέρνει ισορροπία μεταξύ του καινοτόμου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και του φυσικού στοιχείου. Πέραν των διαμερισμάτων που ήδη κατοικούνται, στο επίπεδο του ισογείου συναντάμε μια πληθώρα χώρων για εμπορική χρήση, όπως εστιατόρια, καφέ, αλλά και καταστήματα.

Η συμμετοχή της ALUMIL

Η ALUMIL συμμετέχει στο εντυπωσιακό αυτό έργο με δυο συστήματα, το SUPREME S77 και το SMARTIA M50. Μεγάλη έμφαση δόθηκε στις υψηλές θερμομονωτικές επιδόσεις των συστημάτων, ώστε τα κτίρια να επιτύχουν υψηλή ενεργειακή απόδοση. Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψιν το ύψος των κτιρίων, υπήρχε απαίτηση για μεγάλη αντοχή σε πιέσεις ισχυρών ανέμων, κάτι που επιτεύχθηκε τόσο με το πιστοποιημένο για αντοχή σε ακραία φαινόμενα σύστημα κουφωμάτων SUPREME S77, όσο και με την αυξημένη στατικότητα που προσφέρει το σύστημα υαλοπετασμάτων SMARTIA M50. Έτσι, το εσωτερικό των κτιρίων δεν επηρεάζεται από τις εναλλαγές των καιρικών φαινομένων και αυτό συμβάλλει στην ασφαλή διαβίωση και την αρμονική καθημερινότητα.

Η ALUMIL, με τη συμμετοχή της σε ένα έργο που αναβαθμίζει ουσιαστικά το Βελιγράδι και εκπέμπει τη λάμψη μιας διεθνούς στροφής για την πόλη, αποδεικνύει ότι βρίσκεται πάντα στην καρδιά των αρχιτεκτονικών και κατασκευαστικών εξελίξεων, με έντονη παρουσία τόσο στην περιοχή των Βαλκανίων, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.