ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Ερευνητική Μελέτη: Η εξέλιξη του κατασκευαστικού κλάδου στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε από το ΙΜΕ  της ΓΣΕΒΕΕ ερευνητικό κείμενο του επιστημονικού συνεργάτη της ΠΟΒΑΣ, Στέλιου Λαμπρακόπουλου, σχετικά με την εξέλιξη του κατασκευαστικού κλάδου: από τη δημιουργία στη συντήρηση του κτιριακού αποθέματος. Στο ερευνητικό κείμενο παρουσιάζεται η εξέλιξη και ο μετασχηματισμούς του κατασκευαστικού κλάδου που ασχολείται με τον κτιριακό τομέα. Μελετώνται οι τάσεις ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης του υφιστάμενου κτιριακού αποθέματος καθώς και οι παράγοντες που συμβάλουν σε αυτές.

Παρουσιάζονται οι επιδράσεις του φαινομένου τόσο στην εθνική οικονομία, όσο και στο περιβάλλον. Γίνεται αναφορά στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών στην κατασκευή των κτιρίων και ο τρόπος που συμβάλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Ο επιστημονικός συνεργάτης της ΠΟΒΑΣ, Στέλιος Λαμπρακόπουλος

Στη συνέχεια χαρτογραφούνται τα επαγγέλματα που δραστηριοποιούνται στην αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος και καταγράφονται οι επιδράσεις της τάσης στον κλάδο και τα συναφή τεχνικά επαγγέλματα.

Τέλος διαμορφώνονται οι βασικοί άξονες προτάσεων για την υποστήριξη των επιχειρήσεων και των τεχνικών επαγγελμάτων, στο πλαίσιο της διαφαινόμενης περαιτέρω αύξησης της τάσης αναβάθμισης του κτιριακού αποθέματος.

Μπορείτε να κατεβάστε το ερευνητικό κείμενο, κάνοντας κλικ εδώ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.