ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMIL: Mέγας Xορηγός στο OPEN HOUSE Thessaloniki 2020

Η ALUMIL έχει χτίσει εδώ και τρεις δεκαετίες μια υγιή και ισορροπημένη σχέση με τον αρχιτεκτονικό κόσμο, καθώς ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός μπορεί να αναδείξει με εξαιρετικό τρόπο πτυχές ενός οικοδομήματος και να το μετατρέψει σε μια μορφή έκφρασης που κοσμεί μέσω της δόμησης μια τοποθεσία.

Το OPEN HOUSE αποτελεί εδώ και 9 χρόνια τον πιο δημοφιλή θεσμό γύρω από την προώθηση της  αρχιτεκτονικής για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Κάθε χρόνο επιλεγμένοι δημόσιοι και ιδιωτικοί χώροι είναι για δύο μέρες ανοιχτοί προς επίσκεψη, ενώ εθελοντές της διοργάνωσης ξεναγούν τον κόσμο στο εσωτερικό εμβληματικών κτιρίων, παραθέτοντας πληροφορίες και στοιχεία τόσο για την αρχιτεκτονική τους ιστορία, όσο και για τις χρήσεις τους μέσα στην πορεία των ετών.

Φέτος, λόγω της ιδιαίτερης συγκυρίας με τους υφιστάμενους περιορισμούς εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, το OPEN HOUSE Thessaloniki πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά. Στο εξάωρο livestream event, το κοινό είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ενδιαφέρουσες ομιλίες γύρω από την ιστορία και την αρχιτεκτονική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, πέραν του livestream, στο κανάλι του OPEN HOUSE Thessaloniki στο Youtube αναρτήθηκαν τα virtual tours σε 7 κατοικίες σύγχρονης αρχιτεκτονικής, μέσα από τα οποία οι χρήστες περιηγήθηκαν εικονικά στο εσωτερικό τους. Η ανταπόκριση του κόσμου στη διαδικτυακή εκδοχή του OPEN HOUSE υπήρξε εντυπωσιακή, καθώς καταγράφηκαν πάνω από 40. 000 προβολές και μεγάλος αριθμός μηνυμάτων από ανθρώπους που συνδέθηκαν για να παρακολουθήσουν τις συζητήσεις και τις εικονικές ξεναγήσεις.

Διοργανώσεις με παγκόσμιο πρόσημο όπως το OPEN HOUSE Thessaloniki, υπογραμμίζουν τον διεθνή και κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της πόλης και συμβάλλουν στην εξωστρέφεια και την ανάδειξη της πολιτιστικής της κληρονομιάς.

Παράλληλα αποτελούν δημιουργική όαση για τις νέες αρχιτεκτονικές «φωνές» της τοπικής κοινότητας, που μπορούν να αναδειχθούν και να γίνουν γνωστές στο ευρύ κοινό.

Η ALUMIL ως μια ελληνική πολυεθνική με έντονη παρουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στηρίζει έμπρακτα θεσμούς όπως το OPEN HOUSE που βάζουν τη Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο των σύγχρονων αρχιτεκτονικών εξελίξεων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.