ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑ

Ευρωπαϊκή Ένωση: Ιστορικό ρεκόρ ανακύκλωσης για τα κουτάκια αλουμινίου – 3 στα 4 κουτάκια ανακυκλώνονται!

Ο συνολικός ρυθμός ανακύκλωσης για τα κουτάκια αλουμινίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Ελβετία, Νορβηγία και Ισλανδία αυξήθηκε πάνω από 2% σε σύγκριση με το 2017, για να σπάσει ένα ακόμη ιστορικό ρεκόρ, αγγίζοντας το εντυπωσιακό 76,1% το 2018.

Η συνολική ποσότητα που ανακυκλώνεται αυξήθηκε κατά 37.000 τόνους στους 457.000 τόνους. Τα παραπάνω νούμερα ισοδυναμούν με συνολική εξοικονόμηση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου 3,7 εκατ. τόνων δηλαδή όσο μίας ευρωπαϊκής πόλης μεσαίου μεγέθους (περίπου μισό εκατομμύριο κατοίκους).

Οι παραγωγοί, μέλη της Metal Packaging Europe, καθώς και οι προμηθευτές αλουμινίου, μέλη του European Aluminium δηλώνουν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με το νέο αποτέλεσμα και πιστεύουν ότι τα ποσοστά ανακύκλωσης μπορούν να βελτιωθούν περαιτέρω, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει ακόμη καλύτερος σχεδιασμός όσον αφορά στα συστήματα συλλογής στην ΕΕ.

Ο Maarten Labberton, Δ/ντής του Τομέα Συσκευασίας στο European Aluminium, δήλωσε σχετικά: “Ελπίζουμε η δική μας επιτυχία σε επίπεδο ανακύκλωσης και οι μόνιμες ιδιότητες του αλουμινίου να αναγνωριστούν στην προσεχή αναθεώρηση της οδηγίας της ΕΕ για τις συσκευασίες και τα απορρίμματα αυτών και θα λάβει χώρα διάκριση μεταξύ των υλικών που μπορούν να ανακυκλώνονται αέναα (σ.σ. όπως το αλουμίνιο) και υλικών που ο κύκλος τους ολοκληρώνεται μετά από λίγες μόνο επαναχρήσεις ή ανακυκλώσεις”.

Στο παρακάτω γράφημα φαίνονται οι ρυθμοί ανακύκλωσης κουτιών αλουμινίου ανά ευρωπαϊκή χώρα. Η Ελλάδα εμφανίζει συνολικό ρυθμό ανακύκλωσης 55% δηλαδή 1 στα 2 κουτάκια αλουμινίου ανακυκλώνονται στη χώρα μας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.