ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Κλάδος αλουμινίου: «Ανώδυνες» οι επιπτώσεις της πανδημίας!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού “aluminium magazine” που κυκλοφορεί εντός της εβδομάδος, οι εταιρίες διέλασης του κλάδου αλουμινίου παρουσίασαν το 2020 μικρή πτώση των πωλήσεών τους ως αποτέλεσμα της κρίσης που γνώρισε η οικονομία από τις επιπτώσεις του COVID-19. Σε σύγκριση με άλλους κλάδους, ο κλάδος των κουφωμάτων σε γενικές γραμμές περνά αλώβητος από τις παρενέργειες της πανδημίας και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία!

Δίκαια το 2020 χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη ίσως οικονομική κρίση μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο, που επηρέασε και επηρεάζει ακόμη δυσμενώς στον μέγιστο βαθμό τις οικονομίες των ανεπτυγμένων κρατών, όπως φυσικά και την ελληνική.

Υπάρχουν κλάδοι -που όλοι μας γνωρίζουμε- που δέχτηκαν ισχυρά πλήγματα για την περαιτέρω επιβίωσή τους και που δύσκολα θα ανακάμψουν.

Μέσα σε αυτό το κλίμα που βιώνουμε ακόμη και σήμερα, ο κλάδος του αλουμινίου στάθηκε όρθιος και ήταν από τους κλάδους αυτούς της οικονομίας μας που δέχτηκε τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις από την κρίση της πανδημίας. Στον τομέα της διέλασης, που είναι και ο πιο αντιπροσωπευτικός της αγοράς, υπολογίζεται ότι υπήρξε μία μικρή πτώση των πωλήσεων, γύρω στο 6%, ενώ και οι εξαγωγές επηρεάστηκαν αναλόγως.

Η δυναμική της αγοράς κουφωμάτων που «πηγάζει» από τα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών που έχουν πλέον μεγάλη ανταπόκριση από το καταναλωτικό κοινό και η προοπτική της συνεχούς προκήρυξης νέων για την προσεχή τουλάχιστον δεκαετία, έχει δημιουργήσει έναν αέρα αισιοδοξίας ότι τον κλάδο τον περιμένουν πολύ καλύτερες μέρες.

Το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» είναι τη στιγμή αυτή σε πλήρη εξέλιξη και οι πληροφορίες μας είναι ότι οι κατασκευαστές κουφωμάτων «τρέχουν» για προσφορές και παραγγελίες, όχι μόνο για αυτούς που έχουν έγκριση για το πρόγραμμα, αλλά και για άλλους που προετοιμάζονται για το νέο «εξοικονομώ» που θα προκηρυχτεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Το ενδιαφέρον ρεπορτάζ του “aluminium magazine” που θα βρείτε στην πλήρη έκτασή του στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού, ολοκληρώνεται με μίνι συνεντεύξεις από τους διευθύνοντες τεσσάρων εταιρειών διέλασης που μας πληροφορούν για την πορεία των εταιρειών τους την προηγούμενη χρονιά και εκφράζουν τις απόψεις τους για το μέλλον τόσο των επιχειρήσεών τους ειδικά, όσο και του κλάδου γενικότερα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.