ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ELVIAL: Αρωγός των εκδηλώσεων για την επέτειο της ελληνικής επανάστασης

Ο πύργος του Ρήνου, το εμβληματικό κτίριο του Ντίσελντορφ, ντύθηκε στα γαλανόλευκα με ευγενική χορηγία της ELVIAL.

Φέτος η εθνική μας γιορτή δεν ήταν σαν τις προηγούμενες. Η επέτειος των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση γιορτάστηκε σε όλο τον κόσμο με λαμπρότητα. Εμβληματικά κτίρια, όπως η Όπερα του Σίδνεϊ ή ξεχωριστά τοπόσημα, όπως οι καταρράκτες του Νιαγάρα, φωταγωγήθηκαν στα χρώματα της γαλανόλευκης σημαίας μας. Το μήνυμα της ελευθερίας ως πανανθρώπινου ιδανικού και της ανεξαρτησίας ως διαρκούς αγώνος ενέπνευσε όλον τον κόσμο κατά τον 19ο  αιώνα και το ίδιο εξακολουθεί και στον 21ο .

Το Ντίσελντορφ είναι μία από τις σημαντικές πόλεις που συμμετείχαν στον εορτασμό. Ο Rheinturm  (πύργος του Ρήνου) με ύψος 240, 5 μ. είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης και το ψηλότερό της κτίριο. Για τη λαμπρή επέτειο των δύο αιώνων από την ελληνική επανάσταση διοργανώθηκε η θεαματική φωταγώγησή του με συνεργασία της Γενικής Προξένου της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, Μαρίας Παπακωνσταντίνου και του δημάρχου της πόλης, Στέφαν Κέλερ και ευγενική χορηγία της ELVIAL.

Το πρωτοποριακό laser show  περιλάμβανε με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας, φωτορυθμικούς σχηματισμούς που απεικόνιζαν όλα τα σύμβολα της Επανάστασης, όπως τις τοπικές σημαίες του ξεσηκωμού και τη σφραγίδα της Φιλικής Εταιρείας. Μήνυμα που ένωνε τις φαντασμαγορικές εικόνες ήταν το «200 χρόνια Ελλάδα» στα γερμανικά.

Το δρώμενο διήρκησε τρεις ώρες και σύμφωνα με τις δηλώσεις της κας Παπακωνσταντίνου «Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο στο Ντύσσελντορφ. Το περιμένουν με ανυπομονησία τόσο οι Έλληνες που ζουν εδώ όσο και οι Γερμανοί Φιλέλληνες που είναι πολλοί στο κρατίδιό μας».

Το κρατίδιο της Ρηνανίας – Βεστφαλίας, είναι πατρίδα των 200.000 από τους 700.000 Έλληνες που κατοικούν στη Γερμανία. Η ΕLVIAL, με την εξαγωγική της δραστηριότητα και την πολυεπίπεδη εξωστρέφεια σε όλες της τις εταιρικές δραστηριότητες, συνέβαλε στο να δηλωθεί με έμφαση η παρουσία του ελληνικού στοιχείου στη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης.

Το light show στον Rheinturm ήταν μια στιγμή όπου η ελληνική κοινότητα συμβολικά παρουσίασε την ιστορική της διαδρομή και τον διεθνή της προσανατολισμό. H ΕLVIAL με υπερηφάνεια στάθηκε αρωγός της εκδήλωσης, που χαρακτηρίστηκε από καινοτομία, υψηλή αισθητική και ελληνικότητα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.