ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMIL: Θετικά αποτελέσματα για την εταιρεία και τον Όμιλο εν μέσω πανδημίας

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ALUMIL, επηρεαζόμενος από τις επιπτώσεις της πανδημίας, κατέγραψε οριακή μείωση 0,2% και διαμορφώθηκε στα €241,1 εκατ. έναντι €241,5 εκατ. συγκριτικά με το 2019.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα €24,9 εκατ. έναντι €23,0 εκατ. συγκριτικά με το 2019, αυξημένα κατά 8,2%. Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (Adjusted EBITDA) διαμορφώθηκαν στα €29,7 εκατ. έναντι €27,1 εκατ. συγκριτικά με το 2019.

Τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν σε €60,2 εκατ. έναντι €58,1 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, αυξημένα κατά 3,6%. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, ο Όμιλος εμφάνισε κέρδη προ φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες €11,0 εκατ. έναντι €4,8 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, βελτιωμένα κατά 128,6%.

Αντίστοιχα, κέρδη εμφανίζουν και τα αποτελέσματα μετά φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, ανερχόμενα σε €9,2 εκατ. έναντι €3,3 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, βελτιωμένα κατά 182,3%.

Εταιρεία

Ο κύκλος εργασιών της Εταιρείας κατέγραψε αύξηση 1,3% και διαμορφώθηκε στα €154,7 εκατ. έναντι €152,8 εκατ. συγκριτικά με το 2019.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα €10,0 εκατ. έναντι €7,6 εκατ. συγκριτικά με το 2019, αυξημένα κατά 30,7%. Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (Adjusted EBITDA) διαμορφώθηκαν στα €12,7 εκατ. έναντι €9,9 εκατ. συγκριτικά με το 2019.

Τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν σε €23,4 εκατ. έναντι €21,7 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, αυξημένα κατά 7,9%. Κατά το 2020, τα κέρδη προ φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν σε €5,3 εκατ. έναντι ζημιών €2,3 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, βελτιωμένα κατά 328,3%.

Αντίστοιχα, κέρδη εμφανίζουν και τα αποτελέσματα μετά φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, ύψους €5,1 εκατ. έναντι ζημιών €2,9 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, βελτιωμένα κατά 273,7%.

Στα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2020 συνέβαλαν, μεταξύ άλλων, η επιτυχής ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης των δανειακών υποχρεώσεων της Εταιρείας, η συγχώνευση δι’ απορροφήσεως της ΑΛΟΥΦΟΝΤ ΑΒΕΕ (παραγωγή δευτερόχυτου αλουμινίου) και η πιστή εφαρμογή του επιχειρηματικού πλάνου.

Ως εκ τούτου, ενισχύθηκαν σημαντικά τόσο η κεφαλαιακή διάρθρωση όσο και η ρευστότητα της Εταιρείας και του Ομίλου. Οι δε επιδόσεις της Εταιρείας και του Ομίλου κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021 είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, εμφανίζοντας αύξηση πωλήσεων ύψους 8,4% και 21,3% αντίστοιχα, συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Παρά την επικρατούσα αβεβαιότητα και την παρατεταμένη ύφεση, το επιχειρηματικό πλάνο της ALUMIL βρίσκεται σε πλήρη αναπτυξιακή πορεία. Η διατήρηση υγιούς κεφαλαιακής διάρθρωσης και επαρκούς ρευστότητας, καθώς και η περαιτέρω ενίσχυση της χρηματοοικονομικής θέσης, αποτελούν εχέγγυα για τον περιορισμό ενδεχόμενων επιπτώσεων της πανδημίας και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης επιχειρησιακής συνέχειας.

Η Διοίκηση της ALUMIL εξακολουθεί να εργάζεται αδιάλειπτα προς αυτή την κατεύθυνση, λαμβάνοντας έγκαιρα κάθε απαραίτητη απόφαση.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.