ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ALUMIL: Τα συστήματα της έτοιμα για «σκληρές αναμετρήσεις» στο Εθνικό Στάδιο Ράγκμπι του Βουκουρεστίου

Το Βουκουρέστι είναι μια πόλη με έντονο χαρακτήρα και νεανικό παλμό. Ως η πρωτεύουσα της Ρουμανίας είναι το πολιτισμικό και οικονομικό κέντρο της χώρας. Ένας άλλος τομέας στον οποίο ξεχωρίζει η πόλη είναι φυσικά ο αθλητισμός.

Το ποδόσφαιρο κυριαρχεί στη συνείδηση των πολιτών, ωστόσο ένα ακόμα άθλημα, το ράγκμπι, είναι ιδιαίτερα αγαπητό τόσο στη χώρα, όσο και συγκεκριμένα στο Βουκουρέστι. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι η πόλη διαθέτει ένα από τα πιο παλιά στάδια ράγκμπι, το οποίο μετά από αλλεπάλληλες ανακαινίσεις, επανασχεδιάστηκε και χτίστηκε από την αρχή.

Το νέο Εθνικό Στάδιο Ράγκμπι βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της πόλης και είναι έργο του αναγνωρισμένου αρχιτεκτονικού γραφείου Dico & Tiganas. Το όραμα των αρχιτεκτόνων ήταν η οικοδόμηση ενός σύγχρονου σημείου αναφοράς για το Βουκουρέστι, που θα εξυπηρετεί τις αθλητικές ανάγκες ενός νέου σταδίου και ταυτόχρονα θα ενισχύει αισθητικά τον περιβάλλοντα χώρο.

Μια από τις βασικές αρχές του σχεδιασμού ήταν η δημιουργία ανοιχτών χώρων, που συμβάλλουν στην επικοινωνία και αποτρέπουν τον συνωστισμό. Το κύριο κτιριακό μέρος του σταδίου ακολουθεί μια τριγωνική δομή, το οποίο αντιπαρατίθεται στην επιβλητική εκκλησία Cașin Monastery, που γειτνιάζει με το γήπεδο. Κύρια χαρακτηριστικά του κτιρίου είναι οι καθαρές γραμμές και η ενοποίηση των χώρων, κάτι που καθιστά μια τόσο μεγάλη και εντυπωσιακή κατασκευή ανθρώπινη και λειτουργική.

Η αίσθηση της ενότητας ανάμεσα σε όγκους διαφορετικού μεγέθους, υπογραμμίζεται από το κτιριακό κέλυφος, που λειτουργεί σαν ένας ιδιότυπος λευκός φάκελος και «αγκαλιάζει» όλο το οικοδόμημα. Αντίστοιχα, τα συστήματα αλουμινίου της ALUMIL που έχουν επιλεγεί ενσωματώνονται πλήρως σε αυτή τη λογική και υποστηρίζουν αισθητικά τη σύνθεση.

Το σύστημα υαλοπετασμάτων SMARTIA M7 «δένει» άψογα με την κατασκευή, ενισχύοντας τον φυσικό φωτισμό που διαχέεται μέσα στις ποικίλες εγκαταστάσεις του σταδίου, αλλά και στον αγωνιστικό χώρο. Το M7 είναι ιδανικό για κατασκευές όπως το Εθνικό Στάδιο Ράγκμπι, καθώς παρέχει αυξημένη στατικότητα -προαπαιτούμενο για αθλητικές εγκαταστάσεις- ενώ  η αντοχή του έναντι ακραίων φυσικών φαινομένων καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο τις κτιριακές ανάγκες.

Παράλληλα, ένα ακόμη προηγμένο σύστημα της ALUMIL, το ανοιγόμενο θερμομονωτικό σύστημα SMARTIA S67, συνεισφέρει σημαντικά στην ταυτότητα του κτιρίου. Το S67 ξεχωρίζει για τον μοντέρνο σχεδιασμό του, ενώ η υψηλή ενεργειακή του απόδοση συμβαδίζει με τις ανώτερες προδιαγραφές που οφείλει να έχει ένα σύγχρονο στάδιο στην εποχή μας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.