ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ELVIAL: Οι υψηλότερες διακρίσεις για την εταιρεία και τους συνεργάτες της!

Συνεχίζονται οι υψηλές διακρίσεις και βραβεύσεις της ELVIAL για τα  συστήματα ,την καινοτομία την επιχειρηματική αριστεία κ.ά.  Η τελευταία όμως αυτή των Αluminium in Architecture Awards 2021 έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί οι βραβεύσεις αφορούν εκτός από τα προϊόντα και τους συνεργάτες κατασκευαστές της ELVIAL!

Είναι σε όλους γνωστή η διαφορετικότητα της υποστήριξης των συνεργατών της και η φιλοσοφία της που ακολουθεί οργανωμένα από τη δημιουργία της ακόμα η ELVIAL.  Με μοναδικό τρόπο απ ευθείας διάθεσης, σε όποιο γεωγραφικό σημείο , με σοβαρότητα στην τήρηση και εφαρμογή ανεγνωρισμένων πιστοποιήσεων , με ποιότητα υπηρεσιών , συνεχή εκπαίδευση, και κοινούς στόχους ανάπτυξης.

Η πολιτική των συνεχών επενδύσεων σε τεχνολογία αιχμής για ποιοτική παραγωγή καινοτόμων προϊόντων,  σε συνδυασμό με τη διαχρονική και άψογη αυτή  συνεργασία πέτυχε απόλυτα το βασικό ζητούμενο του διαγωνισμού,  που ήταν , ο καθοριστικός ρόλος του αλουμινίου για την ανάπτυξη των κτιρίων μέσα από σύγχρονες και απαιτητικές αρχιτεκτονικές επιλογές.

Αυτό  απέφερε τις υψηλότερες διακρίσεις  στη μεγάλη οικογένεια της ELVIAL.

KYLISTRA  / MILOS

Με χρυσό βραβείο σε δυο διαφορετικές κατηγορίες βραβεύτηκε η  κατοικία με τη minimal αισθητική που βρίσκεται στη νότια ακτή της Μήλου με θέα προς την Κρήτη. Έχει σχεδιαστεί σαν ένα καταφύγιο με κεκλιμένη οροφή και ασύμμετρες σκάλες που ακολουθούν τη φυσική κλίση του εδάφους, ώστε να εναρμονίζεται απόλυτα με το τοπίο.

Τα καινοτόμα συστήματα MINIMAL LOOK με όψη περιμετρικού πλαισίου 35 χιλ. δίνουν λύσεις. Δημιουργούν ευρείες γυάλινες προσόψεις, που εισέρχονται στα πέτρινα τοιχώματα, ενοποιώντας τους εσωτερικούς με τους εξωτερικούς χώρους και πλημμυρίζουν την κατοικία με φυσικό φως. Οικοδεσπότες κι επισκέπτες απολαμβάνουν τον μεσογειακό ήλιο, την ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα και την παρουσία τους σε μια από τις πιο ιδιαίτερες γωνιές της Μεσογείου.

Κατασκευαστής Συστημάτων Αλουμινίου ELVIAL: SOLIDAKIS
Implemented design: ANTONIS LIZARDOS, ATALANTA ROSSOLIMOS
Initial design: CHRISTOS VLACHOS
Photos: ΙOANNA NIKOLAREIZI / I&O PHOTOGRAPHY

The Island Concept Boutique Hotel / CRETE

Η φιλοσοφία του The Island Concept στηρίζεται στη μοναδικότητα των ελληνικών νησιών και στην ιστορία που «κρύβεται» πίσω από αυτά, καθώς βρίσκεται σε μια καταπράσινη ιδιωτική χερσόνησο στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, έναν από τους πιο δημοφιλείς και μοναδικούς προορισμούς της Ελλάδας. Ο σχεδιασμός του σέβεται τον αρχιτεκτονικό μινιμαλισμό των ελληνικών νησιών και εναρμονίζεται με τη φύση και αυτό το στοιχείο κατάφερε να αναδειχθεί με τη μοναδικότητα των συρόμενων συστημάτων MINIMAL LOOK που εκτός της minimal και υψηλής αισθητικής τους κατάφεραν να ενώσουν το εξωτερικό περιβάλλον με το εσωτερικό.

Με ελάχιστη όψη περιμετρικού πλαισίου στα 35 χιλ. και μία σειρά από τεχνολογικές καινοτομίες το συρόμενο αρχιτεκτονικό σύστημα MINIMAL LOOK μεγιστοποίησε τη διαπερατότητα και έδωσε τη λύση στα μεγάλα ανοίγματα.

Κατασκευαστής Συστημάτων Αλουμινίου ELVIAL: ALFALUMIN
Architectural & Interior design: MAKRIDIS ASSOCIATES
Photos: STAVROS MARMARAS

ELVIAL: Olive Green Hotel / CRETE

To Olive Green Hotel είναι ένα κτίριο του ’60 που ανακαινίστηκε πλήρως και κατέχει μία θέση ορόσημο για την πόλη του Ηρακλείου στην Κρήτη.  Ολοκληρώθηκε μέσα σε μόλις 7,5 μήνες (!!!) και αποτελεί χρόνο ρεκόρ για ένα έργο με υψηλές ενεργειακές αρχιτεκτονικές απαιτήσεις.

Η σκίαση αποτέλεσε έναν πολύ σημαντικό πυλώνα του έργου, καθώς το κτίριο βρίσκεται στην καρδιά της Κρήτης, σε έναν μεσογειακό τόπο με ήλιο τους περισσότερους μήνες του χρόνου.  Το ζητούμενο ήταν να υπάρχει  το φυσικό φως αλλά ταυτόχρονα και διακριτική σκίαση όταν χρειάζεται με τελικό στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας κυρίως από τη χρήση κλιματισμού.

Η επένδυση της εξωτερικής όψης του Olive Green με το ολοκληρωμένο σύστημα για  σκίαστρα ELVIAL 7600 εξασφάλισε μία ιδιαίτερη σχεδιαστική προσέγγιση στην αρχιτεκτονική του κτιρίου και εξασφαλίζοντας τις  απώλειες από κρύο και ζέστη.

Κατασκευαστής Συστημάτων Αλουμινίου ELVIAL: ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Architectural design: NIKOS MOURELOS
Concept: ALINA TSOLAKAKI

 Abaton Island Resort & Spa  / CRETE

Τα συστήματα αλουμινίου ELVIAL επιλεχτήκαν  στην κατασκευή ενός ακόμα μεγάλου και απαιτητικού έργου όπως το ξενοδοχείο Avaton Island Resort & Spa. Πρόκειται για ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα  πέντε αστέρων , το οποίο είναι χτισμένο δίπλα στη θάλασσα, σε έκταση 40.000 στρεμμάτων.

Βάση του αρχιτεκτονικού του σχεδιασμού αποτέλεσαν η ευρεία ακτογραμμή των 360 μέτρων και η επιθυμία όλα τα σημεία του ξενοδοχείου να βλέπουν θάλασσα. Τα δύο αυτά στοιχεία πρόσφεραν ταυτόχρονα και μία μεγάλη πρόκληση: απλές, minimal γραμμές, ανεπιτήδευτο στυλ και κυριαρχία του απέραντου γαλάζιου, τα οποία συνδυάζονται μοναδικά στη συγκεκριμένη κατασκευή.

Το MINIMAL LOOK έδωσε την απόλυτη ελευθερία στον αρχιτέκτονα για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτού του έργου με τη μοναδική σχεδιαστική του ταυτότητα, χαρίζοντας υψηλή προστιθέμενη αξία.

Κατασκευαστής Συστημάτων Αλουμινίου ELVIAL: MARKAL
Architectural Design:KALOUTSAKIS KON. ARCHITECTS
Photos: GIANNIS FAIS

ELVIAL: Onoma Hotel / THESSALONIKI

Με το βλέμμα στο μέλλον, ένα τεχνολογικά ευέλικτο ξενοδοχείο συνομιλεί με τον σύγχρονο ταξιδιώτη και σέβεται τη μοναδικότητά του. Ένα καινούριο και πρωτοποριακό concept φιλοξενίας που αξιοποιεί το σύγχρονο design, επέλεξε τα συστήματα αλουμινίου ICONIC ELVIAL, καταφέρνοντας να εξασφαλίσει την υψηλή αισθητική με χαμηλά επίπεδα θορύβου και υψηλές επιδόσεις σε θερμομόνωση, ώστε οι επισκέπτες του να ζήσουν στο απόλυτο τη νέα εμπειρία προσωποποιημένης διαμονής.

Κατασκευαστής Συστημάτων Αλουμινίου ELVIAL: ALDE
Architectural Design: Κουλουκούρης & Συνεργάτες
Interior Design: Makridis Associates
3D Design & Visualisation: FRAMED VISUALISATION

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.