ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Έφυγε ο Ανδρέας Παπαχριστόπουλος, ιστορική φυσιογνωμία στον χώρο των κουφωμάτων!

Άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην ιστορία του κλάδου των κουφωμάτων!

Μία χαρακτηριστική φυσιογνωμία του κλάδου, ο Ανδρέας Παπαχριστόπουλος, ιδρυτής της ιστορικής κατασκευαστικής εταιρίας κουφωμάτων APALUMIN, έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 80 ετών. Ήταν από τους πρώτους που στις αρχές της δεκαετίας του 1980 καθιέρωσε στην αγορά το έτοιμο κούφωμα – και μάλιστα στην αρχή με το κιλό – και έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς «σιδεράδες» να αγοράζουν έτοιμο κούφωμα αλουμινίου και να το τοποθετούν στις νέες οικοδομές των αντιπαροχών.

Ο ίδιος διοργάνωνε τεχνικά σεμινάρια στους ενδιαφερόμενους σιδεράδες, λέγοντάς τους χαρακτηριστικά «είναι το μέλλον της δουλειάς μας…». Ακόμη, ήταν ο πρώτος επαγγελματίας του κλάδου που καθιέρωσε την συμμετοχή της APALUMIN στις λίγες εκθέσεις που απευθύνοντο στο ευρύ κοινό, όπως στην «Έκθεση Σύγχρονης Κατοικίας» που «χάλαγε» κόσμο την εποχή αυτή στο Ζάππειο.

Τέλος, ήταν από τους πρωτοπόρος στη καθιέρωση της ενσωματωμένης αντικωνωπικής προστασίας στα συρόμενα συστήματα κουφωμάτων, με δικές του παραλλαγές πάνω στη σειρά Ε-2200 της ΕΤΕΜ.

Ο Ανδρέας Παπαχριστόπουλος άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην ιστορία του κλάδου των κουφωμάτων!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.