ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO: Δίνει ραντεβού με την αγορά 15 – 17 Οκτωβρίου 2021

Τον προσεχή Οκτώβριο η επιτυχία της έκθεσης ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO αναμένεται να συνεχιστεί στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan EXPO.

Η εταιρεία διοργάνωσης εκθέσεων ROTA ανακοινώνει τη διοργάνωση της επαγγελματικής έκθεσης για τον κλάδο της οικοδομής και των κατασκευών ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2021. Η έκθεση «δίνει ραντεβού» με την αγορά και τους επαγγελματίες του κλάδου από τις 15 έως τις 17 Οκτωβρίου 2021 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan EXPO στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η διοργάνωση του 2019, την οποία επισκέφθηκαν χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου της οικοδομής και των κατασκευών, καταγράφεται ήδη ισχυρό ενδιαφέρον από την αγορά για την κορυφαία εξειδικευμένη επαγγελματική έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2021.

Άλλωστε, ο κλάδος της οικοδομής, καταγράφει ισχυρές επιδόσεις που συνεχίστηκαν σε όλη τη διάρκεια του 2020, παρά την κρίση της πανδημίας και τα δύο lockdown. Παράλληλα, οι προοπτικές της αγοράς ενισχύονται από το νέο ενισχυμένο και διευρυμένο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» το οποίο, αναμένεται να δημιουργήσει νέα ζήτηση για κατασκευαστικές – επισκευαστικές εργασίες.

Όπως και στην προηγούμενη διοργάνωση, η ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2021 θα περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων για τους επαγγελματίες, όπως το εξαιρετικά επιτυχημένο Architects Talk by Archsearch.gr, το Atelier Αρχιτεκτόνων από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής αλλά και το Open Space 2021, με workshops και case studies από καταξιωμένους φορείς και επαγγελματίες.

Το πρόγραμμα των εξειδικευμένων εκδηλώσεων από φορείς και καταξιωμένους επαγγελματίες που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2021 παρουσιάζεται παρακάτω.

Πρόγραμμα εξειδικευμένων εκδηλώσεων

Atelier Αρχιτεκτόνων
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΟΚΤΩΡΙΟΥ
Νέοι ρόλοι σε υφιστάμενα κελύφη. Μετασχηματίζοντας το κτιριακό απόθεμα.

Η ημερίδα έχει στόχο να μελετήσει τους τρόπους με τους οποίους καθίσταται εφικτή η επανάχρηση των κτιριακών κελυφών στα σύγχρονα κέντρα πόλεων και τους βαθμούς δυσκολίας κατά την εξέλιξη των μελετών, των διαδικασιών αδειοδότησης και της κατασκευής.

Architects Talk by Archisearch.gr

Το επιτυχημένο συνέδριο για το σύγχρονο designκαι την αρχιτεκτονική πραγματοποιείται στην έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO σε συνεργασία με το Archisearch.gr και τον Βασίλη Μπαρτζώκα. Το συνέδριο διεξάγεται σε 2 ημέρες, Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Οκτωβρίου και προσελκύει χιλιάδες αρχιτέκτονες / αρχιτεκτονικά γραφεία από όλη την Ελλάδα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Exploring the unknown.

Η πρώτη ενότητα με θέμα Explore the unknown θα παρουσιαστεί από αρχιτέκτονες κορυφαίων γραφείων της χώρας, οι οποίοι θα συζητήσουν για τις τάσεις της αρχιτεκτονικής που κυριαρχούν, στην πρωτόγνωρη περίοδο που διανύουμε αλλά και για το αυξανόμενο ενδιαφέρον στις παραθεριστικές κατοικίες – villas.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
A. The Greek Marble
B. The Green Building Revolution: The Aluminium case.

Η δεύτερη ενότητα αποτελείται από 2 Sessions. Καταξιωμένοι αρχιτέκτονες θα συζητήσουν με κορυφαία στελέχη της αγοράς του μαρμάρου και του αλουμινίου, για τις εφαρμογές των υλικών αυτών στην αρχιτεκτονική.

Open Space 2021
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15- ΣΑΒΒΑΤΟ 16 – ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Το Open Space αποτελείται από Workshops, case studies, στα οποία θα παρουσιαστούν Λύσεις, Προϊόντα και Υλικά για υφιστάμενα και νέα κτίρια, από καταξιωμένους φορείς και επαγγελματίες.

Οι θεματικές που θα αναπτυχθούν θα αφορούν στη:

  • Θερμοπρόσοψη & Μόνωση
  • Σύστημα ΖΝΧ με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) κ.ά.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των εκθετών της προηγούμενης έκθεσης ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO περιλαμβάνονταν κορυφαίες και εξειδικευμένες επιχειρήσεις από τους κλάδους δομικών υλικών, προϊόντων τσιμέντου, μόνωσης και στεγανοποίησης, κονιαμάτων – βελτιωτικών, ειδών υγιεινής, κουφωμάτων, χρωμάτων, δαπέδων – ψευδοροφών, δομικών υλικών, κουφωμάτων, μαρμάρων – γρανιτών, εργαλείων και μηχανημάτων, θέρμανσης, ηλεκτρολογικού υλικού και άλλων κλάδων της οικοδομικής δραστηριότητας.

Η επαγγελματική έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO κατάφερε ήδη να καταξιωθεί και να γίνει σημείο αναφοράς για τον κλάδο των κατασκευών και της οικοδομής, αποτυπώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυναμικές προοπτικές της αγοράς. Ακόμη, αποτελεί ευκαιρία συνάντησης όλου του κλάδου της οικοδομής. Η αγορά του κατασκευαστικού κλάδου έχει απόλυτη ανάγκη να παρουσιάσει στους επαγγελματίες ό,τι νέο και καινοτόμο κυκλοφορεί.

Το 2021 η επιτυχία της έκθεσης αναμένεται να συνεχιστεί στο Metropolitan EXPO, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, το μεγαλύτερο, πλέον σύγχρονο και ασφαλές εκθεσιακό κέντρο της χώρας, το οποίο διαθέτει πιστοποίηση COVID SHIELD από την TÜV AUSTRIA.

Η έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO διοργανώνεται από τις εταιρείες ROTA AE και TEXPO ΑΕ από τις 15 έως τις 17 Οκτωβρίου 2021 στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του ΣΕΒ, του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, του Εμπορικού Και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.