ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Γ. Μεντζελόπουλος, Πρόεδρος Ε.Ε.Α.: Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μεγάλη ευκαιρία για τον κλάδο

Η Ελληνική Ένωση Αλουμινίου έχει στις άμεσες προτεραιότητές της το Εθνικό Σχέδιο του Ταμείο Ανάκαμψης και συμμετέχει ενεργά στην εξειδίκευση των όρων.

Σε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη, που παραχώρησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου (Ε.Ε.Α.), Γιώργος Μεντζελόπουλος στο περιοδικό aluminium magazine”, μεταξύ άλλων αναφέρεται στη σημαντικότητα του Ταμείου Ανάκαμψης τόσο για το σύνολο της χώρας όσο και ειδικότερα για τον κλάδο αλουμινίου.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ε.Ε.Α. τονίζει ότι την περίοδο αυτή, στις βασικές προτεραιότητες της Ένωσης, βρίσκεται το Εθνικό Σχέδιο του Ταμείου Ανάκαμψης και κυρίως η εξειδίκευση των εργαλείων που θα προκριθούν καθώς και των όρων χρηματοδότησης.

Επιπρόσθετα, συμπληρώνει, ότι ο κλάδος του αλουμινίου, ένας από τους πλέον δυναμικούς, ανταγωνιστικούς και έντονα εξαγωγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, συμμετέχει ενεργά στην εξειδίκευση των όρων του προγράμματος και προσβλέπει στην αύξηση των επενδύσεων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μελών της Ένωσης και στην περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγών.

Στις βασικές προτεραιότητες της Ε.Ε.Α., βρίσκεται το Εθνικό Σχέδιο του Ταμείου Ανάκαμψης και κυρίως η εξειδίκευση των εργαλείων και των όρων χρηματοδότησης.

«Είναι η μεγάλη ευκαιρία της χώρας που μπορεί να οδηγήσει, με τη σωστή διαχείριση από όλους μας, στη δημιουργίας ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, που θα έχει ισχυρή βιομηχανική – παραγωγική βάση», αναφέρει ο κ. Μεντζελόπουλος και προσθέτει «Μπορούμε να διορθώσουμε τις παθογένειες του παρελθόντος και να δημιουργήσουμε μια υγιή βάση για το μέλλον».

Η οριστικοποίηση των εργαλείων του Εθνικού Ταμείου Ανάκαμψης, η ενίσχυση των προγραμμάτων «Εξοικονομώ» στην εσωτερική αγορά, καθώς και η άρση των περιορισμών στη διεθνή αγορά, αναμένονται να συμβάλλουν καθοριστικά στην ενίσχυση των εργασιών και των στόχων των μελών της βιομηχανίας αλουμινίου, καθώς και στην ευρύτερη ανάπτυξη του εγχώριου κλάδου αλουμινίου.

Ολόκληρη τη συνέντευξη του Προέδρου της Ε.Ε.Α. μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.