ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

EUROPA: Πραγματικό ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους… με πιστοποίηση!

Με επιτυχία ανανεώθηκε η πιστοποίηση της εταιρείας βάσει του προτύπου ISO 45001:2018 που αφορά στην Υγιεινή και την Ασφάλεια των εργαζομένων.

Η EUROPA πρωτοπορεί για ακόμα μια φορά στον τομέα της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων της. Μετά από αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της, για την ανανέωση της πιστοποίησής της, βάσει του προτύπου ISO 45001:2018 που αφορά στην Υγιεινή και την Ασφάλεια των εργαζομένων, πιστοποιήθηκε από την Bureau Veritas ότι η Οδηγία για τον COVID-19 που έχει συντάξει, πληροί τις απαιτήσεις του παραπάνω προτύπου.

Η Οδηγία αποτελεί μέρος της καθημερινής λειτουργίας της εταιρείας και είναι το αποτέλεσμα προσεκτικού σχεδιασμού και διαχείρισης των ενεργειών που ως στόχο έχουν την προστασία των εργαζομένων και των συνεργατών της από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19.

Η σχεδίαση και εφαρμογή της Οδηγίας αποτέλεσε τον κεντρικό πυλώνα επάνω στον οποίο στηρίχθηκε η πλήρως ομαλή λειτουργία της εταιρείας για όλο το διάστημα της πανδημίας. Συντάχθηκε και εφαρμόστηκε από την αρχή της κρίσης από το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού και το Τμήμα Ασφάλειας και Περιβάλλοντος της EUROPA και συνεχίζει να βρίσκεται σε εφαρμογή έκτοτε, με μέτρα αυστηρότερα σε σχέση με τα απαιτούμενα βάσει Νόμου.

Η προσπάθεια της EUROPA αναγνωρίστηκε σε πολλαπλές περιπτώσεις από εξωτερικούς φορείς. Η πρώτη αναγνώριση ήρθε με τη βράβευση στα Salus 2020, όπου η πολιτική αυτή αποτέλεσε μέρος της ευρύτερης υποψηφιότητας, ενώ βραβεύτηκε στα HR Awards 2020 και στα Health & Safety Awards 2021 ως κεντρικός πυλώνας της υποψηφιότητας της EUROPA! Η παρούσα πιστοποίηση από την Bureau Veritas αποτελεί το αποκορύφωμα της αναγνώρισης της στρατηγικής της εταιρείας αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας του COVID-19.

Επισημαίνεται ότι η EUROPA διαθέτει πιστοποίηση κατά ISO 45001:2018 ήδη από τον Οκτώβριο του 2020. Το πρότυπο ISO 45001:2018 αποτελεί εξέλιξη του προηγούμενου προτύπου ISO 18001:1999, το οποίο η εταιρεία το διατηρεί από τον Αύγουστο του 2006, αποτελώντας μια από τις πρώτες βιομηχανίες που διαθέτουν την εν λόγω πιστοποίηση που αφορά στην ασφάλεια των εργαζομένων της. Όλες οι διαδικασίες της EUROPA που αφορούν στην Υγιεινή και την Ασφάλεια των εργαζομένων, το Περιβάλλον και την Ποιότητα, είναι ενταγμένες σε ένα ενιαίο Σύστημα, το οποίο πιστοποιείται σύμφωνα με τα πρότυπα, ISO 14001:2015, ISO 45001:2018 και ISO 9001:2015.

Για την EUROPA, η υγεία και η ασφάλεια αποτελεί μέγιστο αγαθό και γι’ αυτό η προστασία των εργαζομένων της αποτελεί το πρώτο της μέλημα! Είναι πάγια πολιτική της εταιρείας, κάθε διαδικασία που εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο, να χαίρει της μεγαλύτερης ακρίβειας, από τον σχεδιασμό έως την εφαρμογή και είναι σημαντικό αυτό να γίνεται… πιστοποιημένα!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.