ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMIL: Ανάμεσα στις 35 εταιρείες που πληρούν τα κριτήρια του χρηματιστηριακού δείκτη ESG

Η ALUMIL έχει αναπτύξει σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον παραγωγικές μεθόδους, έχει εκσυγχρονίσει την εταιρική της διακυβέρνηση και πρωτοπορεί με δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας.

Στις αρχές Αυγούστου τέθηκε σε ισχύ ο νέος δείκτης του χρηματιστηρίου Αθηνών. Πρόκειται για τον AthexESG, ο οποίος θα παρακολουθεί την απόδοση των εταιρειών σε ζητήματα περιβάλλοντος, κοινωνικής δραστηριοποίησης και εταιρικής διακυβέρνησης. Η ALUMIL είναι ανάμεσα στις 35 εταιρείες που πληρούν τα κριτήρια εισαγωγής στον AthexESG.

Η πρώτη αξιολόγηση των εταιρειών έγινε λαμβάνοντας υπόψη τα δημοσιευμένα στοιχεία τους για το έτος 2019. Τα στοιχεία αυτά αναλύθηκαν εκτενώς από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και αξιολογήθηκαν ως προς την ορθότητά τους.

Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις, ανάμεσα στο 2023 και το 2025, το 50% των αμοιβαίων κεφαλαίων θα έχει κριτήρια ESG, κάτι που αποδεικνύει τόσο τη δυναμική του δείκτη, όσο και τη στροφή που συντελείται σε παγκόσμιο επίπεδο γύρω από θέματα περιβάλλοντος και εταιρικής υπευθυνότητας.

Η ALUMIL, ως ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο του αλουμινίου και των εφαρμογών του, έχει αναπτύξει σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον παραγωγικές μεθόδους, έχει εκσυγχρονίσει την εταιρική της διακυβέρνηση, ενώ πρωτοπορεί με δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας που έχουν στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του.

Η αξιολόγηση με τον νέο δείκτη ESG είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για απτή αποτύπωση των πολύπλευρων δραστηριοτήτων του ομίλου και της ουσιαστικής ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού για αυτές.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.