ΕΤΕΜ: Μεγάλος Χορηγός στη σειρά ημερίδων για την αρχιτεκτονική Doma Diaries
Η ETEM συνεχίζει σταθερά να στηρίζει τη σειρά ημερίδων Doma Diaries για τις τάσεις και τις πρακτικές στον χώρο της αρχιτεκτονικής και του σχεδιασμού.
Η 3η ημερίδα Doma Diaries, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη. Στην εκδήλωση φιλοξενήθηκαν μια σειρά ομιλητών που ανέλυσαν τις τάσεις και τις πρακτικές στον χώρο της αρχιτεκτονικής και του σχεδιασμού. Η ημερίδα ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Γιώργου Φουντή, Επικεφαλής του Τμήματος Μεγάλων Έργων της ΕΤΕΜ, ο οποίος ανέδειξε τη σημαντική πορεία 53 ετών της ΕΤΕΜ μέσα από μοναδικά έργα.
Η ΕΤΕΜ παραμένει αναπόσπαστα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη του αστικού τοπίου της χώρας, από το πρώτο υαλοπέτασμα στον υψηλότερο ουρανοξύστη, τον Πύργο Αθηνών το 1971 έως και σήμερα, με την ολοκλήρωση του δεύτερου υψηλότερου ουρανοξύστη της Ελλάδας, τον Πύργο του Πειραιά.
Ο Λεωνίδας Τραμπούκης, από το LOT Office for Architecture ξεκίνησε την ημερίδα με μια παρουσίαση αναφορικά με τον σχεδιασμό και την κατασκευή δύο εξοχικών κατοικιών, εστιάζοντας στη σχέση τους με το φυσικό περιβάλλον. Ακολούθησε η παρουσίαση του Γιώργη Αγγελή, ο οποίος παρουσίασε τη σύγχρονη ερμηνεία παραδοσιακών κατασκευαστικών τεχνικών μέσω ενός τουριστικού συγκροτήματος στη Σχοινούσα.
Η Δέσποινα Βουτέρη, η Θάλεια Νινιού, και η Γεωργία Πουλοπούλου (4K Architects), αφηγήθηκαν την αναβίωση μιας κατοικίας του Περικλή Σακελλάριου και τη χρήση στοιχείων της στην παρακείμενη προσθήκη που έχουν σχεδιάσει. Ακολούθησε, η Μαρία Παπαφίγκου από το ΟΟΑΚ Architects σχετικά με την αρχιτεκτονική της οικογενειακής κατοικίας.
Οι Αγγελική Αθανασιάδου και Κατερίνα Βασιλάκου από το AVW Architecture ανέλυσαν τη μετατροπή ενός τυπικού κτηρίου γραφείων σε πολιτιστικό κέντρο. Ακολούθησε ο Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος από το KLab Architecture με τον σχεδιασμό ενός πρότυπου ειδικού σχολείου και τη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την Μόρφω Παπανικολάου να διηγείται μια σειρά παρεμβάσεων σε υφιστάμενα και διατηρητέα κτήρια και με τον Ζήση Κοτιώνη, ο οποίος ανέλυσε τυπολογικά το Πολυδύναμο κοινωνικό κέντρο Βόλου, συσχετίζοντας το με προηγούμενα έργα του.