ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ALUMIL: «Ντύνει» τον εμβληματικό ουρανοξύστη Riviera Tower του Ελληνικού

Για την ALUMIL, η συμμετοχή σε εμβληματικά έργα ανά τον κόσμο αποτελεί μια σταθερά εδώ και πολλά χρόνια.

Η μεγάλη ανάπτυξη του Ελληνικού αποτελεί το κορυφαίο έργο αστικής ανάπλασης της χώρας μας και ένα από τα σπουδαιότερα στην Ευρώπη. Η ALUMIL, που συμμετέχει σε αρκετά από τα επιμέρους έργα στο Ελληνικό (Experience Centre, κτιριακό συγκρότημα σωματείων ΑμεΑ), πρόκειται να «ντύσει» με συστήματά της και τον Riviera Tower, το ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα αλλά και τον ψηλότερο οικιστικό ουρανοξύστη της Μεσογείου.

Διεθνής εμπειρία & υψηλή τεχνογνωσία

Για την ALUMIL, η συμμετοχή σε εμβληματικά έργα ανά τον κόσμο αποτελεί μια σταθερά εδώ και πολλά χρόνια. Το Τμήμα Διεθνών Έργων της ελληνικής πολυεθνικής υποστηρίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε νέο εγχείρημα και η συμμετοχή στο εμβληματικό έργο του Ελληνικού δεν συνιστά εξαίρεση.

Το νευραλγικό τμήμα Διεθνών Έργων παρείχε υπηρεσίες από τη φάση του αρχικού σχεδιασμού και συνεργάστηκε με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (Developer, Main Contractor, Façade Contractors, Façade Consultants, Cost Consultants), καθώς και με το διεθνώς αναγνωρισμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners, που είναι υπεύθυνο για τη σχεδίαση του έργου, διαθέτοντας εκτενή τεχνογνωσία και εμπειρία παγκοσμίως στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Χαρακτηριστικά, μπορούμε να αναφέρουμε έργα όπως η ανακαίνιση του Reichstag στο Βερολίνο ή το νέο αεροδρόμιο του Hong Kong, που υπογραμμίζουν την εμπλοκή του βρετανικού αρχιτεκτονικού γραφείου σε project υψηλών απαιτήσεων.

Ο Riviera Tower είναι ένας ουρανοξύστης υψηλών απαιτήσεων σε όλα τα επίπεδα. Το έργο, με την ολοκλήρωσή του, θα αποτελέσει ένα κτίριο τοπόσημο, πολεοδομικό και αρχιτεκτονικό σημείο αναφοράς για τη χώρα, αλλά και πρότυπο αειφόρου και βιοφιλικού σχεδιασμού νέας γενιάς που φέρνει το αστικό περιβάλλον σε απόλυτη αρμονία με τη φύση. Γεγονός για το οποίο θα πιστοποιηθεί με το πλέον αναγνωρισμένο πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης LEED σε επίπεδο Gold.

Τα επιλεγμένα συστήματα αλουμινίου είναι εξαιρετικά προηγμένα, παρέχοντας υψηλό επίπεδο ενεργειακής θωράκισης που καλύπτει τις αυστηρές προδιαγραφές του LEED και τις αυξημένες απαιτήσεις του ΚΕΝΑΚ για ενεργειακή κλάση Α++. Οι θερμομονωτικές τους ιδιότητες συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου.

Παράλληλα, τα συστήματα διαθέτουν κορυφαίες ακουστικές προδιαγραφές, διασφαλίζοντας ότι τα επίπεδα θορύβου εντός των διαμερισμάτων παραμένουν χαμηλά, προσφέροντας έναν ήρεμο και άνετο χώρο διαβίωσης.

Επιπρόσθετα, τα συστήματα υποβάλλονται σε εξονυχιστικούς ελέγχους και δοκιμές για να διασφαλιστεί η αντοχή τους στις ιδιαίτερες ανεμοπιέσεις που μπορεί να αντιμετωπίσουν λόγω του ύψους και της τοποθεσίας του κτιρίου. Αυτοί οι έλεγχοι διασφαλίζουν ότι τα συστήματα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτητικές συνθήκες και να προσφέρουν τη μέγιστη ασφάλεια και αντοχή.

Οι προηγμένες αυτές προδιαγραφές και οι αυστηροί έλεγχοι καθιστούν τα συστήματα αλουμινίου ιδανικά για σύγχρονα κτίρια που απαιτούν υψηλή ενεργειακή αποδοτικότητα, άριστες ακουστικές επιδόσεις και αντοχή στις καιρικές συνθήκες.

Η ALUMIL συμβάλλει με τον καλύτερο τρόπο στην επίτευξη των παραπάνω στόχων, καθώς τα συστήματά της παράγονται σύμφωνα με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και, ως εκ τούτου, παρέχουν καλή βαθμολογία αναφορικά με τις διεθνείς πιστοποιήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία πρωτοπορεί στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης, έχοντας ενσωματώσει στην παραγωγή της διαδικασίες που συμβάλλουν στη μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος.

Μπορούμε να αναφέρουμε ενδεικτικά ότι το 2022 η ALUMIL έγινε η πρώτη ελληνική εταιρεία αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου που έλαβε τη διεθνή πιστοποίηση Cradle to Cradle Certified® (C2C) Silver για μια μεγάλη γκάμα προϊόντων της, ενώ εντός του 2023 λάνσαρε το Loop 60, το πρώτο πιστοποιημένο ανακυκλωμένο αλουμίνιο στην Ελλάδα για προφίλ αρχιτεκτονικών συστημάτων, το οποίο παράγεται από 60% ανακυκλωμένο υλικό. Τέτοιου είδους πρωτιές κατέστησαν την ALUMIL την ιδανική επιλογή για ένα μοναδικό στην Ελλάδα έργο, όπως ο Riviera Tower.

Παράλληλα, οι υψηλές επιδόσεις των συστημάτων της εταιρείας ως προς τη θερμομόνωση, την ηχομόνωση, την υδατοστεγανότητα, την αεροπερατότητα και την ασφάλεια, καθώς και η διασφάλιση αυτών μέσα από αυστηρούς ελέγχους που πραγματοποιούνται στο ιδιόκτητο προηγμένο κέντρο δοκιμών της ALUMIL, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πραγματοποίηση της συνεργασίας.

Προϊοντικός πλουραλισμός που αναδεικνύει τη σχεδίαση

Στον Riviera Tower πρόκειται να εγκατασταθούν συστήματα της ALUMIL για τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα των διαμερισμάτων, τα υαλοπετάσματα για την πρόσοψη, καθώς και συστήματα για κιγκλιδώματα. Συγκεκριμένα, τα συστήματα που έχουν επιλεγεί είναι τα παρακάτω:

  • SUPREME S650: Minimal συρόμενο θερμομονωτικό σύστημα κουφωμάτων – γωνιακή τυπολογία.
  • SMARTIA M35: Minimal σύστημα υαλοπετασμάτων που προσφέρει μέγιστη διαφάνεια και υψηλές επιδόσεις.
  • Ειδική κατασκευή SMARTIA M60: Υψηλής ενεργειακής απόδοσης σύστημα υαλοπετασμάτων που διακρίνεται για το αυξημένο επίπεδο ασφάλειας και στατικότητας που παρέχει.
  • Ειδική κατασκευή SMARTIA M8200: Σύστημα κάθετης στήριξης υαλοπινάκων για την κατασκευή γυάλινων κάγκελων υψηλής αισθητικής και ανθεκτικότητας.

Όλα τα συστήματα έχουν περάσει από τη διαδικασία της προανοδίωσης στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της ALUMIL. Η προανοδίωση είναι μια επιφανειακή επεξεργασία που συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία της ανοδίωσης και της ηλεκτροστατικής βαφής, προσφέροντας αυξημένη αντοχή. Στην περίπτωση του Riviera Tower, η προανοδίωση κρίθηκε απαραίτητη, λόγω της εγγύτητας του κτιρίου με το υδάτινο στοιχείο.

ALUMIL ή αλλιώς… ποιότητα με αποδείξεις

Η συμμετοχή της ALUMIL στο κορυφαίο έργο του Ελληνικού αποδεικνύει περίτρανα πως η βορειοελλαδίτικη εταιρεία βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των κατασκευαστικών εξελίξεων, τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς.

Η υψηλή ποιότητα των προϊόντων της, οι καινοτομίες που αναπτύσσει αλλά και η προσήλωσή της σε ό,τι αφορά την κυκλική οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος, την καθιστούν τη No1 επιλογή για project υψηλών προδιαγραφών και μεγάλου κύρους, όπως ο Riviera Tower.

Δείτε το video με την εξέλιξη εργασιών του έργου, πατώντας εδώ!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.