ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Europa: Ξεκίνησε το EUROPA THE LAB με επιτυχία τον Α’ κύκλο μαθημάτων

Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα EUROPA THE LAB με θεμέλιο τη γνώση, οδηγεί την εξέλιξη, με όραμα μόνο την επιτυχία!

Η λειτουργία του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος της Europa με τίτλο EUROPA THE LAB είναι γεγονός! Τα μαθήματα ξεκίνησαν την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021,με τον Α’ Κύκλο εκπαίδευσης και ήδη οι αιτήσεις των κατασκευαστών για το πρόγραμμα έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Ο Β’ Κύκλος (Οκτώβριος – Νοέμβριος) έχει συμπληρωθεί ήδη και έχουν ανοίξει οι αιτήσεις για τον Γ’ Κύκλο που αναμένεται να ξεκινήσει το 2022.

Κατά την εναρκτήρια ημέρα των μαθημάτων, το πρόγραμμα τίμησαν στα εγκαίνια, στελέχη της Europa όσο και της ΠΟΒΑΣ. Το Πρόγραμμα είναι μοναδικό στον κλάδο του, καθώς απευθύνεται σε επαγγελματίες με εμπειρία και έχει ως σκοπό την ανάπτυξή τους. Στόχος του προγράμματος είναι να μετατρέψει τους κατασκευαστές αλουμινίου σε επιχειρηματίες κύρους, εκπαιδεύοντάς τους σε κάθε επίπεδο και τεχνικό αλλά και επιχειρησιακό.

Χαιρετισμό έδωσαν τόσο η Αντιπρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Europa, Ανούς Τζιρακιάν, όσο και ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ, Θεόφιλος Παγιάτης. Η παρουσία και των δύο κορυφαίων προσώπων της Europa και της ΠΟΒΑΣ στην πρώτη ημέρα μαθημάτων σηματοδοτεί με τον πιο απόλυτο τρόπο τη μεγάλη σημασία που δίνει η εταιρεία και η ΠΟΒΑΣ στο Πρόγραμμα. Για πρώτη φορά μια διέλαση έρχεται σε σύζευξη με τους στόχους και το όραμα ενός σημαντικού φορέα του κλάδου κατασκευαστών αλουμινίου.

Η Αντιπρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Europa, ΑνούςΤζιρακιάν και ο R&D Director της εταιρείας,, Γιάννης Αρβανίτης παρακολουθούν με προσήλωση τα μαθήματα του EUROPA THE LAB στην εναρκτήρια μέρα του Προγράμματος

Χαρακτηριστικά η κα Τζιρακιάν στην ομιλία της επεσήμανε: «Το πρόγραμμα EUROPA THE LAB φιλοδοξούμε να αποτελέσει πυξίδα και παράδειγμα για άλλους κλάδους, αλλά και να φέρει κοντά δύο κρίκους της εφοδιαστικής αλυσίδας τον κρίκο του δικού μας κλάδου, δηλαδή τη βιομηχανία/διέλαση, και τον κατασκευαστή. Να μιλήσουμε ο ένας τη γλώσσα του άλλου. Να γίνουμε πιο ισχυροί, πιο έτοιμοι για τις απαιτήσεις και τις προκλήσεις που αυξάνονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς».

Επίσης πρόσθεσε απευθυνόμενη στους εκπαιδευόμενους κατασκευαστές «Εσείς είστε εκείνοι που πιστεύουμε ότι θα κάνετε τη διαφορά. Δεν το λέω μόνο γιατί εδώ θα εξελιχθείτε ως κατασκευαστές. Δεν φιλοδοξούμε απλά αυτό. Εμείς επιδιώκουμε να γίνετε καλύτεροι επιχειρηματίες!». Μια δήλωση που δείχνει ακριβώς το όραμα της Europa για τον κλάδο.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ, Θεόφιλος Παγιάτης έδωσε και αυτός το “παρών”

Από τη μεριά του ο κ. Παγιάτης επεσήμανε: «Εγκαινιάζουμε μία  νέα καινοτόμο εκπαιδευτική, διαδραστική διαδικασία, που αναιρεί περιορισμούς και εκπαιδευτικούς αποκλεισμούς, έχοντας μοναδικό σκοπό την αναβάθμιση του μοντέλου λειτουργίας των επιχειρήσεων του κλάδου. Κυρίως των κατασκευαστών οι οποίοι  αποτελούν την “αιχμή του δόρατος” αλλά και όλης της παραγωγικής αλυσίδας του κλάδου». Συμπλήρωσε, κλείνοντας «Το EUROPA ΤΗΕ LAB ξεκινάει σήμερα μια μαθησιακή διαδρομή η οποία είναι αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας και πρεσβεύει την κουλτούρα της ΟΜΑΔΑΣ στον ευρύτερο κλάδο. Εύχομαι να  ζήσουν αυτή τη μαθησιακή εμπειρία με πάθος όσοι συμμετέχουν γιατί μόνο έτσι αξίζει»,

Η Operations Manager της Europa, Γιώτα Σιγανού

Στον δικό της χαιρετισμό η Operations Manager της Europa, Γιώτα Σιγανού επεσήμανε μια ακόμη καινοτομία του προγράμματος, το σημείο όπου συνδυάζεται η θεωρία με την πράξη. Οι κατασκευαστές μέσω του προγράμματος έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θέματα πρακτικά που σχετίζονται τόσο με την κατασκευή και τις δοκιμές, όσο και με άλλες πτυχές όπως την κοστολόγηση, την υγεία και ασφάλεια στον χώρο εργασίας, το marketing κ.ά.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το Πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε κατασκευαστή αλουμινίου που επιδιώκει την ανάπτυξη και την εξέλιξη και θέλει να γνωρίσει πτυχές του επιχειρείν που ξεφεύγουν από τα στενά πλαίσια της καθημερινής του λειτουργίας.

Το EUROPA THE LAB με θεμέλιο τη Γνώση, οδηγεί την Εξέλιξη, με όραμα μόνο την Επιτυχία!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.