ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Europa: Συμμετοχή στο Διεθνές Συνέδριο Βιομηχανικών & Επικινδύνων Απόβλητων

Η Europa Profil Αλουμίνιο ΑΒΕ συμμετείχε στο 7ο Συνέδριο, παρουσιάζοντας το θέμα «Διαχείριση Βιομηχανικών Απόβλητων της Europa Profil Αλουμίνιο ΑΒΕ».

Η Europa παρουσίασε το διαχειριστικό της σχέδιο αναφορικά με τη διαχείριση των αποβλήτων της από την παραγωγική της διαδικασία στο «7ο Διεθνές Συνέδριο Βιομηχανικών & Επικίνδυνων Αποβλήτων» που διοργανώθηκε στα Χανιά. Το συνέδριο είχε ως σκοπό να αναδείξει βέλτιστες πρακτικές στη διαχείριση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την παραγωγική δραστηριότητα.

Η Europa Profil Αλουμίνιο ΑΒΕ συμμετείχε με παρουσίαση στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, με θέμα «Διαχείριση Βιομηχανικών Απόβλητων της Europa Profil Αλουμίνιο ΑΒΕ». Την παρουσίαση πραγματοποίησε ο υπεύθυνος τήρησης των περιβαλλοντικών όρων της εταιρείας, Νικόλαος Φλώρος

Στο Συνέδριο παρουσιάστηκε η διαχείριση των δύο (2) υγρών επικινδύνων αποβλήτων της βιομηχανικής της παραγωγής, μέσω της οποίας επιτυγχάνεται μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα για την Europa.

Η μηδενική απόρριψη υγρών αποβλήτων στο περιβάλλον επιτυγχάνεται, διότι το μεν πρώτο απόβλητο που προέρχεται από τη διέλαση, δίδεται εξ ολοκλήρου σε αδειοδοτημένη επιχείρηση, όπου ύστερα από κατάλληλη φυσικοχημική επεξεργασία, μετατρέπεται σε πρώτη ύλη, καλύπτοντας βιομηχανικές και όχι μόνο ανάγκες, το δε δεύτερο, αφού αφαιρεθεί το νερό (το οποίο οδηγείται πίσω στην παραγωγή) με εξάτμιση, δίδεται σε  επίσης αδειοδοτημένη επιχείρηση, όπου ύστερα από κατάλληλη φυσικοχημική επεξεργασία, μετατρέπεται και αυτό σε πρώτη ύλη για άλλη βιομηχανική χρήση.

Η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιεί η Europa για την εξάτμιση του αποβλήτου της λαμβάνεται εξ ολοκλήρου από το φωτοβολταϊκό πάρκο, που έχει αναπτύξει η εταιρεία εντός του εργοστασίου της.

Η μετατροπή των επικινδύνων αποβλήτων, μέσω φυσικοχημικής επεξεργασίας σε πρώτες ύλες και η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, που δεν συνεισφέρουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, καθιστά την Europa εταιρεία με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Η επιλογή της δυναμικής διέλασης στηνδιαχείριση των υγρών επικινδύνων αποβλήτων της, για μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, είναι το στοιχείο εκείνο που διαφοροποιεί την εταιρεία από τις άλλες διελάσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο του αλουμινίου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.