ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑ

ΗΠΑ: Τέλος οι δασμοί εισαγωγής ευρωπαϊκού αλουμινίου

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες θα μπορούν να εξάγουν άνευ δασμών μέχρι 18 χιλ. μετρικούς τόνους ακατέργαστου αλουμινίου και 366 χιλ. μετρικούς τόνους ημιτελικών προϊόντων από τη νέα χρονιά.

Μετά από μήνες διαπραγματεύσεων, οι ΗΠΑ και η ΕΕ ανακοίνωσαν ότι οι δασμοί που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση Τραμπ στις εισαγωγές αλουμινίου θα αρθούν και θα αντικατασταθούν με ένα σύστημα δασμολογικής ποσόστωσης (TRQ) που θα επιτρέψει σε συγκεκριμένες ποσότητες αλουμινίου προερχόμενες από την ΕΕ να εισέλθουν στις ΗΠΑ χωρίς τους πρόσθετους δασμούς.

Όταν συμπληρωθεί η ποσόστωση, τα εισαγόμενα προϊόντα αλουμινίου θα υπόκεινται κανονικά σε δασμούς 10%. Η αλλαγή θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Ο συνολικός ετήσιος όγκος εισαγωγών στο πλαίσιο του TRQ ορίζεται σε 18 χιλ. μετρικούς τόνους για ακατέργαστο αλουμίνιο και 366 χιλ. μετρικούς τόνους για ημιτελικά προϊόντα αλουμινίου. Οι ποσότητες εισαγωγής θα κατανεμηθούν σε βάση τα κράτη μέλη της ΕΕ σύμφωνα με την ιστορική περίοδο 2018-19, με εξαίρεση το φόιλ αλουμινίου που θα χρησιμοποιηθούν ετήσια δεδομένα από το 2021.

Για να τύχουν της παραπάνω προνομιακής μεταχείρισης όσον αφορά στους δασμούς, οι εταιρείες που εξάγουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού θα πρέπει να παρέχουν πιστοποιητικό ανάλυσης για κάθε προϊόν αλουμινίου σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες των ΗΠΑ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.