ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

«Εξοικονομώ 2021»: Δυναμική εκκίνηση με 17.800 αιτήσεις!

Τις πρώτες 18 μέρες λειτουργίας της πλατφόρμας του νέου «Εξοικονομώ 2021» φέρεται να έχουν ήδη καταχωρηθεί 17.800 αιτήσεις!

Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον του κόσμου για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ενεργειακή αναβάθμισης κατοικιών «Εξοικονομώ 2021».

Τις πρώτες 18 μέρες λειτουργίας της πλατφόρμας φέρεται να έχουν ήδη καταχωρηθεί 17.800 αιτήσεις. Υπενθυμίζεται πως ο στόχος μέσα από το πρόγραμμα ύψους 632 εκ. ευρώ είναι να αναβαθμιστούν ενεργειακά 50.000 κατοικίες.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της πλατφόρμας, την εποπτεία της οποίας έχει η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, από τις 17.800 αιτήσεις, οι περίπου 7.000 έχουν υποβληθεί οριστικά. Πρόκειται δηλαδή για ιδιοκτήτες κατοικιών που έχουν ανεβάσει στην πλατφόρμα τα αναγκαία δικαιολογητικά, κλείδωσαν την αίτηση για τη σχετική διεκδίκηση των επιδοτήσεων.

Οι υπόλοιπες 10.800 αιτήσεις βρίσκονται σε διάφορα στάδια προετοιμασίας και επεξεργασίας, πριν ολοκληρωθούν και υποβληθούν στην πλατφόρμα.

Οι 7.000 αιτήσεις σύμφωνα με πηγές έχουν δεσμεύσει ήδη πόρους 80 εκ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του προγράμματος. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον είναι εντυπωσιακό από τις χαμηλά εισοδηματικές κατηγορίες των δικαιούχων των επιδοτήσεων.

Συγκεκριμένα, από τις 7.000 αιτήσεις, οι 1.100 προέρχονται από νοικοκυριά που διαθέτουν είτε ατομικό εισόδημα έως 5.000 ευρώ είτε οικογενειακό έως 10.000 ευρώ. Επίσης, άλλες 3.500 αιτήσεις έχουν υποβληθεί οριστικά από ιδιοκτήτες κατοικιών της δεύτερης εισοδηματικής κατηγορίας. Δηλαδή από δικαιούχους με ατομικό εισόδημα 5.000 έως 10.000 ευρώ και οικογενειακό 10.000 έως 20.000 ευρώ.

Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν σχετικά πως (σύμφωνα με τα παραπάνω) «φαίνεται ότι το Νέο Εξοικονομώ 2021 έρχεται πραγματικά να στοχεύσει στην αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας».

Πηγή: ot.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.