ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ΕΤΕΜ: Με θέα το απέραντο γαλάζιο!

Τα καινοτόμα συστήματα της ETEM «έντυσαν» την εντυπωσιακή υπόσκαφη εξοχική κατοικία στη Νάξο, “Le Grand Bleu”.

Η υπόσκαφη εξοχική κατοικία σχεδιάστηκε από μια ομάδα τριών νέων αποφοίτων της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ (Αιμιλία-Ήρα Δεσύπρη, Αριστείδης Μησιάρης, Φίλιππος Τσουλογίαννης-Νικολάου) και κατασκευάστηκε το 2017 από την εταιρεία Veronis Jakobsen – Development & Construction, σε πλαγιά πάνω από την παραλία της Πλάκας, με θέα προς τη θάλασσα και τη Χώρα της Νάξου.

Η επιλογή του ονόματος, “Le Grand Bleu” (Απέραντο Γαλάζιο) έγινε με στόχο να αποδοθεί όσο το δυνατόν καλύτερα η εικόνα που μπορεί να θαυμάσει κανείς από το εσωτερικό και το εξωτερικό της πολυτελούς κατοικίας.

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός εντάσσει απόλυτα το κτίριο στο κυκλαδίτικό τοπίο, δημιουργώντας μια απρόσκοπτη συνέχεια του εσωτερικού με τον εξωτερικό χώρο, με αποκορύφωση τη θέα. Η σύνθεση αναπτύχθηκε και διαμορφώθηκε, ακολουθώντας το φυσικό ανάγλυφο και τις ιδιαιτερότητές του.

Η χρήση σύγχρονων ενεργειακών συστημάτων αλουμινίου ΕΤΕΜ κρίθηκε απαραίτητη κυρίως λόγω των ιδιοτήτων τους αλλά και για την επίτευξη της βέλτιστης σχέσης κόστους-αξίας, σε βάθος χρόνου.

Ο σχεδιασμός και η μελέτη κάλυψης των ανοιγμάτων διενεργήθηκε με αρτιότητα κι ακρίβεια, ενώ προτάθηκαν λύσεις που υπερκάλυψαν τις ποιοτικές και τις κατασκευαστικές απαιτήσεις, δίνοντας έμφαση στις βιοκλιματικές ιδιότητες της κατοικίας, καθώς τα συστήματα που επιλέχθηκαν διαθέτουν τις ανάλογες πιστοποιήσεις (EPD – Environmental Product Declaration).

Σημαντικό πλεονέκτημα της κατοικίας είναι οι βιοκλιματικές ιδιότητες που διαθέτει καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αφού τους καλοκαιρινούς μήνες το χώμα του εδάφους κρατάει το κτίριο δροσερό, ενώ αντίστοιχα το χειμώνα λειτουργεί ως μόνωση, προστατεύοντας το εσωτερικό από χαμηλές θερμοκρασίες.

Αυτό το χαρακτηριστικό, σε συνδυασμό με τη στελέχωση του κελύφους με ενεργειακά αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου ΕΤΕΜ, μειώνει σημαντικά τις ενεργειακές δαπάνες, καθώς το κτίριο καταναλώνει λιγότερη ενέργεια για τη διατήρηση ιδανικών συνθηκών, θερμοκρασίας και υγρασίας.

Πέρα από τις επιδόσεις που επιτυγχάνουν τα συστήματα που επιλέχθηκαν κατά τη χρήση του κτιρίου, ιδιαίτερη σημασία δίνεται πλέον και στο συνολικό ενεργειακό αποτύπωμα των υλικών. Τα συστήματα της ΕΤΕΜ που επιλέχθηκαν (Ε50 & Ε45) διαθέτουν τις ανάλογες πιστοποιήσεις (EPDs) τόσο για την ίδια την πρώτη ύλη (κράματα αλουμινίου – EPD παραγωγής) όσο και για τα ίδια τα συστήματα αλουμινίου, ενισχύοντας τη δέσμευση της εταιρείας στις αρχές της βιώσιμης κατασκευής.

Η μελέτη, κατασκευή και τοποθέτηση των αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου ΕΤΕΜ, έγινε από την INOXAL, η οποία με 30 χρόνια εμπειρίας και πάνω από 3.000 έργα στο ενεργητικό της, καθίσταται ως κορυφαία εταιρεία στον κλάδο της, με αξιόλογη μελέτη σε σχεδιασμό και τοποθέτηση.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.