ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

“Εξοικονομώ”: Υπερδιπλασιασμό κονδυλίων & δικαιούχων δρομολογεί το ΥΠΕΝ

Σε άντληση επιπλέον πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ προσανατολίζεται το ΥΠΕΝ με στόχο την κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των δικαιούχων για το «Εξοικονομώ».

Την κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των δικαιούχων του «Εξοικονομώ» σε επίπεδα-ρεκόρ δρομολογεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αυξάνοντας για αυτό τον σκοπό ανάλογα και τον προϋπολογισμό του προγράμματος.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του «Εξοικονομώ», ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 632 εκατ. ευρώ, για να αναβαθμισθούν ενεργειακά περί τις 50.000 κατοικίες. Πλέον ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο «πήχης» αυξάνεται σε πάνω από 120.000 κατοικίες, με ανάλογη ενίσχυση των διαθέσιμων κονδυλίων.

Οι 120.000 κατοικίες δεν αποτελούν απλώς «ιστορικό υψηλό» για δράση ενεργειακής εξοικονόμησης που έχει «τρέξει» στη χώρα μας, με δεδομένο ότι κανένα άλλο πρόγραμμα στο παρελθόν δεν έχει ξεπεράσει τις 50.000 υπαγωγές. Παράλληλα, κινούνται στο συνολικό αριθμό των νοικοκυριών τα οποία εντάχθηκαν σε όλα μαζί τα προγράμματα που έχουν υλοποιηθεί έως σήμερα, και τα οποία αγγίζουν τις 140.000.

Για την κάλυψη ενός τόσο μεγάλου αριθμού ωφελούμενων, το ΥΠΕΝ σχεδιάζει να αξιοποιήσει έως και το σύνολο των κονδυλίων που προβλέπονται στο Ταμείο Ανάκαμψης για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, ύψους 1,354 δισ. ευρώ. Επίσης, εξετάζεται η υποβολή αιτήματος για άντληση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, ύψους 300-500 εκατομμυρίων.

Πηγή: insider.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.