ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

AkzoNobel: Συλλογή Futura 2022-2025

Υπερανθεκτικά χρώματα πούδρας για τα αρχιτεκτονικά μεταλλικά στοιχεία.

Η ανανεωμένη συλλογή χρωμάτων πούδρας Futura Collection της AkzoNobel αποτυπώνει τις νέες τάσεις στην αισθητική του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού για την τετραετία 2022-2025. Αναλύεται σε τρείς νέες παλέτες πουδρών βαφής –Merging Worlds, Healing Nature και Soft Abstraction– που παραπέμπουν στη φυσική ομορφιά που μας περιβάλλει και προορίζονται για τη βαφή κάθε αρχιτεκτονικού μεταλλικού στοιχείου από αλουμίνιο ή χάλυβα: παράθυρα και πόρτες, προσόψεις και πετάσματα, σκιάδια και περσίδες,  κιγκλιδώματα και αυλόγυρους, κατασκευές εσωτερικού χώρου κ.ά.

Είναι σχεδιασμένη από την ομάδα ειδικών της AkzoNobel στο Global Aesthetics Centre, την καρδιά της τεχνογνωσίας της εταιρείας στην ανάλυση τάσεων και αισθητικής. Η AkzoNobel συνεργάζεται με καταξιωμένους διεθνείς ειδικούς σχεδιασμού για να μοιραστεί κοινωνικές, πολιτιστικές και σχεδιαστικές ιδέες – ιδέες που στη συνέχεια μετέφερε στη συλλογή Futura 2022 – 2025.

Merging Worlds

Ο σχεδιασμός των παγκόσμιων κτιρίων του μέλλοντος περιλαμβάνει και αντανακλά την ομορφιά και την κληρονομιά του παρελθόντος. Πυκνές, ζεστές ματ μεταλλικές χάλκινες αποχρώσεις, σε πλούσιους τόνους με διακριτικές βυσσινί, κόκκινες και καφέ πινελιές, αποδίδουν τα εφέ φυσικών δομικών υλικών όπως τούβλα, τερακότα & κεραμικά, ξύλο, μπρούτζο και χάλυβα. Τα λεία και sablé μεταλλικά φινιρίσματα ενισχύουν ένα τολμηρό αισθητικό αποτέλεσμα, αποτυπώνοντας το στυλ του παρελθόντος με ένα νεύμα στο μέλλον.

Healing Nature

Εστιάζοντας στην αίσθηση της υγείας και της ευεξίας, οι αποχρώσεις της παλέτας Healing Nature μας επανασυνδέουν με τη φύση, την ηρεμία και ισορροπία. Φυσικοί γήινοι τόνοι, σε νέα πράσινα, ζεστά γκρι και οργανικά ανθρακί, εμπλουτισμένα με εκλεπτυσμένα μεταλλικά πιγμέντα, προσδίδουν στα αρχιτεκτονικά μεταλλικά στοιχεία τη δυνατότητα εναρμόνισης σε κάθε φυσικό περιβάλλον.

Soft Abstraction

Με γνώμονα τη δύναμη της περισυλλογής, τα χρώματα πούδρας της παλέτας Soft Abstraction, καλύπτουν τη νέα γκάμα απαλών τόνων και εκλεκτών μεταλλικών εφέ. Χρωματισμένα υπόλευκα και ελαφρά, ουδέτερα ασημί, τόνοι ώχρας, γκρί-μπλε και πετρόλ, προσδίδουν στοιχεία ζωντάνιας και φωτεινότητας, ενισχύοντας μια πιο πολύχρωμη αίσθηση κοινότητας και σκοπού.

Υπερανθεκτικά χρώματα αξεπεραστης αντοχής

Η παράταση της ωφέλιμης ζωής ενός κτιρίου καθορίζεται από την ανθεκτικότητα των χρωμάτων πούδρας των μεταλλικών στοιχείων του έναντι της UV ακτινοβολίας και της υγρασίας. Γι’ αυτό η AkzoNobel σχεδίασε τη νέα συλλογή με πούδρες που παράγονται με την αξεπέραστη τεχνολογία Interpon D2525, με αποδεδειγμένες επιδόσεις αντοχής σε κτίρια σε όλον τον κόσμο για 30 χρόνια.

Παρέχουν σταθερότητα απόχρωσης και γυαλάδας έναντι των καιρικών φαινομένων, είναι πιστοποιημένες κατά Qualicoat Class 2, AAMA2604 και GSB Master και συνοδεύονται από Εγγυήσεις Χρώματος 25 ετών. Τα χρώματα Futura δίνουν τη δυνατότητα στα κτίρια να στέκονται ψηλά ως σύμβολα του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντός μας.

Για ένα βιώσιμο μέλλον

Οι πούδρες Futura 2022-2025 φέρουν Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (EPD), που επιβεβαιώνει ότι οι πρώτες ύλες, η παραγωγή και η μεταφορά τους έχουν αξιολογηθεί από ανεξάρτητο τρίτο φορέα για την επιβεβαίωση των διαπιστευτηρίων βιωσιμότητάς τους.

Είναι όλα μέρος μιας ευρύτερης δέσμευσης βιωσιμότητας από την Interpon και την AkzoNobel: Άνθρωποι. Πλανήτης. Χρώμα. Και αποδεικνύει πώς η συλλογή Interpon Futura δεν βοηθά απλώς να φανταστούμε το μέλλον, αλλά και να το προστατεύσουμε!

Για περισσότερες πληροφορίες, χρωματολόγιο και δείγματα χρωμάτων επικοινωνήστε με την εταιρεία στο email: powder@akzonobel.com ή στο τηλ.: 2108160160.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.