ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ETEM & Inoxal by ETEM: Πολλαπλές βραβεύσεις & σημαντική διάκριση στα φετινά Aluminium in Αrchitecture Αwards

Τέσσερα βραβεία και μία τιμητική διάκριση απέσπασαν η ETEM και ο συνεργάτης της Inoxal by ETEM.

Η εκδήλωση Aluminium in Αrchitecture Αwards προωθεί τις καλές πρακτικές στον χώρο του αλουμινίου, ενώ παράλληλα γεφυροποιεί το αλουμίνιο με την καινοτομία.

Πέντε μεγάλες διακρίσεις απέσπασε η Inoxal by ETEM στη φετινή διοργάνωση, αναδεικνύοντας πρωτοποριακά έργα, στα οποία τοποθετήθηκαν κορυφαία συστήματα ΕΤΕΜ. Τρία (3) Gold, ένα (1) Silver, καθώς και η τιμητική διάκριση “Designer of the Year”, επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο τη σταθερά ανοδική πορεία και ανάπτυξη της Inoxal by ETEM στον κλάδο του αλουμινίου.

«Οι αποψινές βραβεύσεις ήρθαν ως επιστέγασμα της σταθερά ανοδικής πορείας και της αριστείας σε όλα τα επίπεδα», δήλωσε σχετικά ο δ/ντής εταιρικών πωλήσεων της Inoxal by ETEM, Θεοχάρης Πανουργιάς.

Η σχέση αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης της Inoxal by ETEM με την εταιρεία διέλασης ΕΤΕΜ, αποτελεί σημείο αναφοράς στον χώρο των κατασκευών αλουμινίου, σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο επιχειρησιακό περιβάλλον όπου οι απαιτήσεις αυξάνονται.

Υπόσκαφη κατοικία στην Νάξο

Η υπόσκαφη κατοικία στην Νάξο “Le Grand Bleu”, η οποία απέσπασε διπλή διάκριση, αποτέλεσε για την Inoxal by ETEM μια ιδιαίτερη πρόκληση, καθώς η ήπια ένταξη της στο τοπίο ήταν αυτή που την ξεχώρισε.  Μέσα από την ευρεία γκάμα λύσεων, αλλά και τις ευκολίες των ευέλικτων συστημάτων που σχεδιάζει η ΕΤΕΜ, η Inoxal παρέχει άμεσες και λειτουργικές λύσεις.

Η κυκλαδίτικη εξοχική κατοικία στη Νάξο σχεδιάστηκε από μια ομάδα τριών νέων αποφοίτων της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ, Αιμιλία-Ήρα Δεσύπρη, Αριστείδη Μησιάρη, Φίλιππο Τσουλογίαννη-Νικολάου και κατασκευάστηκε, το 2017, από την εταιρεία Veronis Jakobsen – Development & Construction.

Επανασχεδιασμός & ανακαίνιση Showroom Inoxal

Διπλή διάκριση απέσπασε και το Showroom στη Λεωφόρο Κηφισίας (Inoxal by ETEM), καθώς ο επανασχεδιασμός της υφιστάμενης έκθεσης, έγινε με στόχο να μετατραπεί ο χώρος, σε ένα αποτελεσματικό selling point. Αποτέλεσμα ήταν η πλήρης αναβάθμιση της εμπειρίας του επισκέπτη, με τρόπο κατά τον οποίο του δίνεται η ευκαιρία να εξερευνήσει τα καινοτόμα συστήματα αλουμινίου υψηλών προδιαγραφών που εμπορεύεται η έκθεση (ΕΤΕΜ), μέσα σε ένα ευχάριστο, μοντέρνο, άνετο και φωτεινό χώρο.

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός της ανακαίνισης του εκθεσιακού χώρου, πραγματοποιήθηκε από τον Αριστοτέλη Γαλάνη, ενώ η εσωτερική διαρρύθμιση, το στήσιμο και η τοποθέτηση των δειγμάτων έγινε από τις εταιρείες Profilgroup και Inoxal.

Kaizen Campus: Σύγχρονο κτίριο γραφείων υψηλών προδιαγραφών

Το Kaizen Campus είναι ένα σύγχρονο κτίριο γραφείων υψηλών προδιαγραφών που σχεδιάστηκε με βάση τα σύγχρονα περιβαλλοντικά και τεχνολογικά δεδομένα. Η αρχιτεκτονική μελέτη του έργου πραγματοποιήθηκε από την ΑΣΠΑ Α.Ε και σύμβουλος ανάπτυξης ήταν η DIMAND Real Estate Development.

Η βασική πρόκληση κατά τον σχεδιασμό και την κατασκευή του Kaizen Campus αφορούσε στην ηχομείωση που απαιτούνταν λόγω του σημείου των γραφείων, το οποίο επιβαρυνόταν με έντονους αστικούς θορύβους.

Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε με χρήση ενισχυμένων υαλοπετασμάτων (ΕΤΕΜ Ε85) & υαλοπινάκων ενταγμένων σε αυτά με ηχοαπορροφητικότητα υψηλών επιδόσεων (42 dB) στην πρόσοψη του κτηρίου, από την μεριά της Αττικής Οδού, από την οποία διέρχονται χιλιάδες αυτοκίνητα καθημερινά. Η κατασκευή των υαλοπετασμάτων έγινε με απόλυτη επιτυχία από την εταιρία κουφωμάτων KOMEAL.

Στα βραβεία Aluminium in Architecture Awards 2022, το Kaizen Campus, απέσπασε χρυσή διάκριση (Gold), στην κατηγορία Architectural Design & Construction, Οffices.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.