ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΣυνεντευξεις

ELVIAL: Ολοκληρώνεται η μεγάλη επένδυση στον Ασπρόπυργο Αττικής

Το μεγαλόπνοο αναπτυξιακό σχέδιο της ELVIAL που αφορά σε νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην Αττική, μας αναλύει η Δ/νσουσα Σύμβουλος της εταιρείας, Ασημίνα Τζίκα, τονίζοντας την υψηλή στρατηγική σημασίας της νέας επένδυσης.

Στον Ασπρόπυργο (Αττικής) ολοκληρώνεται σύντομα το επόμενο μεγάλο βήμα της ELVIAL. Πρόκειται για επένδυση που καλύπτει έκταση 13,5 στρεμμάτων και θα αποτελέσει τη νέα βάση και σημείο αναφοράς της εταιρείας στην κεντρική, νότια και νησιωτική Ελλάδα. Πρόθεση της ομάδας μελέτης ήταν να προβληθεί και να αναδειχτεί, μέσω του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, η δυναμική και τεχνολογική καινοτομία της ELVIAL. Ο επισκέπτης, προσεγγίζοντας την είσοδο του κτιρίου, λίγο πριν εισέλθει στο showroom, διασχίζει μια περιοχή με νερό που λειτουργεί ως ηχητικό φίλτρο του πολύβουου δρόμου. Ο κτιριακός όγκος από εμφανές σκυρόδεμα, που ξετυλίγεται στην κεντρική όψη με τις οριζόντιες χαράξεις, συνδιαλέγεται με τη δυναμική του κεντρικού δρόμου.

Τα γραφεία, σχεδιασμένα με στόχο να έχουν άπλετο φυσικό φωτισμό και θέα προς τους γειτονικούς λόφους, λειτουργούν ως συνδετικός κρίκος μεταξύ του δυναμικού γραμμικού όγκου του showroom και του στιβαρού και μονολιθικού όγκου των αποθηκών. Τα γραφεία προστατεύονται παράλληλα από περσίδες αλουμινίου, μια επιδερμίδα σχεδιασμένη με βάση τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού.

Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα κτίριο, το οποίο να ανταποκρίνεται και να αντανακλά τη φιλοσοφία της εταιρείας και τη δυναμικής της στον χώρο του αλουμινίου. Η προβολή και ανάδειξη των παραδοσιακά κλειστών Back of House χώρων και ο διάλογος με τον χώρο των επισκεπτών και των γραφείων είναι μια στρατηγική σχεδιασμού που αφήνει το αποτύπωμά της στον χώρο. H Δ/νουσα Σύμβουλος της ELVIAL, Ασημίνα Τζίκα μας δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες για τη νέα, μεγάλη επένδυση της εταιρείας.

  • Κα Τζίκα, η επένδυση στον Ασπρόπυργο θα ξεπεράσει τα 5 εκατ. ευρώ. Ποια είναι η στρατηγική της σημασία;

Έχουμε προχωρήσει σε αυτή τη στρατηγική επένδυση, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν για πάνω από 30 χρόνια οι συνεργάτες μας.

Σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός διαδραστικού Κέντρου Αλουμινίου, το οποίο φιλοδοξούμε να αποτελέσει σημείο αναφοράς και διαλόγου με το σύνολο του κατασκευαστικού κλάδου αλλά και η σφαιρική εξυπηρέτηση των συνεργατών μας στην κεντρική, νότια και νησιωτική Ελλάδα καθώς και η επέκταση του δικτύου μας τόσο λόγο της νέας υποδομής όσο και του νέου προϊοντικού μας χαρτοφυλακίου, το οποίο θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη δυναμική των συνεργατών μας, εξασφαλίζοντας υψηλή προστιθέμενη αξία.

Οι νέες εγκαταστάσεις καλύπτουν 13,5 στρέμματα και βασίζονται σε τρεις πυλώνες.

  1. Στη ρομποτική αποθήκευση και διακίνηση των προϊόντων μας για την άμεση και ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των παραγγελιών των συνεργατών μας.
  2. Στη λειτουργία του experience center, που περιλαμβάνει επιλεγμένα εκθέματα και virtual reality room, όπου οι συνεργάτες μας μαζί με τους αρχιτέκτονες και τους μηχανικούς, μπορούν να πλοηγηθούν σε διαφορετικούς χώρους, αλλάζοντας τυπολογίες και διαστάσεις. Με αυτό το δυναμικό εργαλείο και τα ειδικά VR γυαλιά θα μπορούν να οπτικοποιήσουν το τελικό αποτέλεσμα, να συγκρίνουν και τελικά να επιλέξουν αυτό που τους ταιριάζει.
  3. Σε cool χώρους ενημέρωσης και εκπαίδευσης των άμεσων και έμμεσων συνεργατών μας.
  • Έχετε αναφέρει σε δημόσιες τοποθετήσεις σας πως «στην Elvial η καινοτομία είναι πρόκληση». Τι σημαίνει για την εταιρεία η έννοια της καινοτομίας και πώς το αποδεικνύετε;

Το σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον καθιστά την καινοτομία πιο σημαντική από ποτέ. Η παγκόσμια αγορά στην οποία καλούνται να δραστηριοποιηθούν οι επιχειρήσεις του κλάδου μας, έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τον ισχυρό και μεγάλο ανταγωνισμό. Κάθε επιχείρηση πρέπει να σχεδιάζει προσεκτικά τα βήματά της και να επιδιώκει την καινοτομία στα προϊόντα που παρουσιάζει στην αγορά, την καινοτομία στις παραγωγικές της διαδικασίες και την τεχνολογική καινοτομία ώστε να διατηρεί πάντα το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα.

Στην ELVIAL, σ’ αυτό το πλαίσιο είμαστε αφοσιωμένοι, στοχεύοντας στην αέναη ανάπτυξη, αλλά πάντα φροντίζουμε να έχουμε θωρακίσει το κάθε στάδιο ανάπτυξης που έχουμε πετύχει. Δηλαδή , ακολουθούμε τον κεντρικό σχεδιασμό για το μέλλον της ELVIAL, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, διατηρώντας έτσι την ικανότητά μας να είμαστε ευέλικτοι και να προσαρμοζόμαστε σε κάθε νέα πρόκληση.

«…Σκοπός μας είναι η δημιουργία στην Αττική , ενός διαδραστικού Κέντρου Αλουμινίου το οποίο φιλοδοξούμε να αποτελέσει σημείο αναφοράς και διαλόγου με το σύνολο του κατασκευαστικού κλάδου…», Ασημίνα Τζίκα, Δ/νουσα Σύμβουλος ELVIAL

Επενδύουμε συνεχώς στην ανάπτυξη νέων Αρχιτεκτονικών Συστημάτων Αλουμινίου και σε τεχνολογίες αιχμής. Πιο πρόσφατη από αυτές είναι η ΠΡΟΑΝΟΔΙΩΣΗ 2ΙΝ1 της ELVIAL. Αποτελεί την 1η  στην Ελλάδα και 7η  στον κόσμο εγκατάσταση κάθετης ηλεκτροστατικής βαφής, όπου η προεπεξεργασία των προφίλ γίνεται σειριακά και ταυτόχρονα, προσφέροντας τη μοναδική μέθοδο για απόλυτη προστασία από τη  διάβρωση.

Παράλληλα ακολουθώντας το 3ετές επιχειρησιακό μας πλάνο δημιουργήσαμε τη νέα ιδιόκτητη βάση μας στην Αθήνα και συγκεκριμένα επί της Αττικής Οδού όπου η καινοτομία εστιάζεται σε δύο βασικά σημεία. Οι νέες εγκαταστάσεις μας διαθέτουν το μοναδικό ρομποτικό logistic center στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους δημιουργούμε μία ολιστική και διαδραστική 360ο εμπειρία για τον επισκέπτη, προσφέροντας το πρώτο experience center στον κλάδο.

  • Πώς καταφέρνει μια εταιρεία με τόσο μεγάλο μέγεθος, δεδομένων των εξαγωγών σας, να παραμένει ευέλικτη και να προσαρμόζεται στις εκάστοτε ιδιαίτερες συνθήκες;

Ευελιξία για εμάς στην ELVIAL σημαίνει να αντιλαμβάνεσαι έγκαιρα και να προσαρμόζεσαι γρήγορα στις νέες συνθήκες. Να προσαρμόζεις το επιχειρηματικό σου μοντέλο με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορείς να ανταπεξέλθεις με επιτυχία στις απαιτήσεις της συνεχώς μεταβαλλόμενης αγοράς. Είναι πολύ σημαντικό, ο επιχειρηματίας να μπορεί να προβλέπει τις εξελίξεις, είτε αυτές αφορούν ευκαιρίες είτε αφορούν ενδεχόμενους κινδύνους. Το μοντέλο ευελιξίας έχει φυσικά να κάνει και με την οργάνωση του ανθρώπινου δυναμικού και το επίπεδο εξειδίκευσης, την οργάνωση των μηχανολογικών εγκαταστάσεων και την αξιοποίηση της τεχνολογίας αιχμής.

Τέλος ιδιαίτερα σημαντικό παράγοντα για ένα διαχρονικό αποτέλεσμα αποτελεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός. Δεν είναι πλέον απλά μια πρόκληση, αλλά αναγκαιότητα, αν θέλουμε η επιχείρησή μας να παραμείνει ανταγωνιστική και ευέλικτη τώρα αλλά και στο μέλλον.

  • Πώς οικοδομήσατε μια τόσο αποδοτική σχέση με τους αρχιτέκτονες και τον υπόλοιπο τεχνικό κόσμο;

Παράλληλα με το showroom στην Αττική και με αυτό των εγκαταστάσεών μας στην έδρα της εταιρείας έχει αναπτυχθεί ένα ολόκληρο τμήμα επικοινωνίας και ενημέρωσης των αρχιτεκτονικών γραφείων, των τεχνικών εταιρειών και επενδυτών του κατασκευαστικού κλάδου. Θέλουμε να βρεθούμε κοντά στους αρχιτέκτονες και να αναπτύξουμε μία ουσιαστική σχέση.

Είναι οι άνθρωποι που ορίζουν τις νέες τάσεις και παρουσιάζουν νέες δημιουργικές προκλήσεις, τις οποίες θα προσπαθούμε συνεχώς να μετουσιώσουμε σε προϊόντα που καλύπτουν τις απαιτήσεις του σύγχρονου σχεδιασμού. Η ELVIAL με ένα πολυάριθμο τμήμα R&D και εξειδικευμένο προσωπικό έμπειρων μηχανικών και θέλοντας να ενισχύσει με τις λύσεις της το δημιουργικό αρχιτεκτονικό όραμα, αναπτύσσει αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμίνιου που στόχο έχουν να απλοποιήσουν τη ζωή στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον και να δημιουργήσουν εκτός από υψηλό design, ζώνες κατοικιών με εξαιρετικές επιδόσεις σε θερμομόνωση, ηχομόνωση, ασφάλεια και αισθητική υπεροχή.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.