ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Απορρόφηση της ETEM από την COSMOS ALUMINIUM!

Η COSMOS ALUMINIUM συγχωνεύεται με την ΕΤΕΜ, με στόχο τη δημιουργία μίας ισχυρότατης εταιρείας στον χώρο της διέλασης αλουμινίου.

Κατόπιν διαπραγματεύσεων, υπογράφτηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της COSMOS ALUMINIUM AE  και της ETEM AE, το οποίο προβλέπει τη συγχώνευση με απορρόφηση της δεύτερης εταιρείας από την πρώτη και τον όμιλο ΒΙΟΧΑΛΚΟ να αποκτά έμμεσα μειοψηφικό ποσοστό στην COSMOS ALUMINIUM AE.

Συνέπεια της συγχώνευσης είναι η δημιουργία μιας ισχυρότατης εταιρείας στον χώρο της διέλασης αλουμινίου, με βασικό στόχο τη μεγιστοποίηση των ωφελειών για τους μετόχους, το προσωπικό και τους συνεργάτες των εταιρειών, καθώς αναμένεται να υπάρξει πλήθος συνεργειών και οικονομιών κλίμακας μεταξύ τους. Η εταιρεία με το νέο σχήμα αναμένεται να έχει προβλεπόμενο τζίρο πάνω από 300 εκατ. ευρώ και συνολική παραγωγική δυναμική άνω των 70.000 τόνων.

H COSMOS ALUMINIUM AE ιδρύθηκε το 2007 από τους Ξενοφώντα, Γιάννη και Θεόδωρο Καντώνια με έδρα τη Λάρισα. Στο τέλος του καλοκαιριού του 2008 ξεκίνησε την παραγωγή προφίλ αλουμινίου.  Σήμερα, λειτουργεί 3 γραμμές διέλασης, με προοπτική να αυξηθούν σε 4 το ερχόμενο καλοκαίρι, με την κορύφωση του επενδυτικού προγράμματος που τρέχει συνολικής αξίας 47 εκατ. ευρώ και απασχολεί περίπου 200 άτομα προσωπικό, ενώ εξάγει το 99% της παραγωγής της στις διεθνείς αγορές.

Η ΕΤΕΜ είναι η πρώτη εταιρεία που σχεδίασε και παρήγαγε ολοκληρωμένα συστήματα αλουμινίου στην Ελλάδα, ενώ εφάρμοσε το πρώτο υαλοπέτασμα σε υψηλό κτήριο, στις αρχές του 1970, στον πασίγνωστο Πύργο Αθηνών. Ακολούθησε διεθνής αναγνώριση, το 1988, μετά τη συμμετοχή της στην ανέγερση του εμβληματικού έργου Arc de la Defense, στο κέντρο της Γαλλικής πρωτεύουσας.  Η εταιρεία ξεκίνησε την παραγωγική της δραστηριότητα ήδη από τη δεκαετία του ’60 ως «Αλουμίνιον Αθηνών», ενώ μετονομάστηκε σε «Εταιρεία Ελαφρών Μετάλλων» (ΕΤΕΜ) το 1971. Σήμερα δραστηριοποιείται εκτός από την ελληνική αγορά και στη Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία και Ουκρανία με θυγατρικές.

Χρηματοοικονομικός σύμβουλος της συναλλαγής αυτής είναι η CORE CAPITAL PARTNERS ΑΕ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.