ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Architectural Aluminium Academy: Ολοκλήρωση προγράμματος «Κατασκευαστής Αρχιτεκτονικών Συστημάτων Αλουμινίου» στη Λάρισα

Συνδυάζοντας τη θεωρητική με την πρακτική εκπαίδευση, το πρόγραμμα στοχεύει στη σφαιρική αναβάθμιση και κατάρτιση του επαγγελματία στον χώρο των κατασκευών αλουμινίου.

Εικοσιπέντε επαγγελματίες του κλάδου των αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου συμμετείχαν στο πρόγραμμα 50 ωρών της Architectural Aluminum Academy (ΑΑΑ), «Κατασκευαστής Αρχιτεκτονικών Συστημάτων Αλουμινίου», που έλαβε χώρα στη Λάρισα υπό την αιγίδα της ΠΟΒΑΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών).

Το ταχύρρυθμο επιμορφωτικό πρόγραμμα της ΑΑΑ, το οποίο είναι διαθέσιμο και στις πόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, εφοδιάζει τους κατασκευαστές που διαθέτουν τουλάχιστον 3 έτη εμπειρίας, με όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που χρειάζονται για να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις και τις διαρκώς μεταβαλλόμενες και αυξανόμενες ανάγκες του κλάδου, αλλά και για να επιτύχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης από τρίτο ανεξάρτητο φορέα, ενισχύοντας τη θέση τους στην αγορά.

Συνδυάζοντας τη θεωρητική με την πρακτική εκπαίδευση, στόχοι του προγράμματος είναι η κατάρτιση των επαγγελματιών σε ό,τι αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας από τις κατασκευές συστημάτων αλουμινίου, η επίτευξη της μέγιστης ενεργειακής απόδοσης στα έργα που αναλαμβάνουν, ο εκσυγχρονισμός και η προσαρμογή των επιχειρήσεων του κλάδου στα νέα δεδομένα της αγοράς, καθώς και η αναβάθμιση των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών τους.

Οι θεματικές ενότητες του προγράμματος, οι οποίες έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με τις νέες νομοθετικές αλλαγές και ανάγκες στον τομέα των δομικών κατασκευών αλουμινίου, περιλαμβάνουν, ενδεικτικά, τα παρακάτω πεδία:

  • Προϊοντικό μείγμα δομικών κατασκευών αλουμινίου – Νομοθετικό πλαίσιο
  • Οργάνωση και διαχείριση πόρων παραγωγής μονάδων αρχιτεκτονικών κατασκευών αλουμινίου
  • Κατασκευή – Ποιότητα – Διαδικασία απόκτησης CE
  • Αποξήλωση και εγκατάσταση κουφωμάτων αλουμινίου

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, όλοι οι εκπαιδευόμενοι λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης, ενώ στους επιτυχόντες των εξετάσεων απονέμεται δίπλωμα ολοκλήρωσης, καθώς και η δυνατότητα να συμμετάσχουν, αν το επιθυμούν, σε διαδικασίες πιστοποίησης από ανεξάρτητο φορέα (ISO/ IEC 17024).

Σύντομα αναμένονται να ξεκινήσουν νέοι κύκλοι του προγράμματος σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται και να δηλώνουν συμμετοχή εδώ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.