ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

EXALCO: Η βραβευμένη αισθητική του UTOPIA Blu Hotel εντυπωσιάζει

Ένας ειδυλλιακός ξενοδοχειακός προορισμός στην Κω δίνει την αίσθηση της αιώρησης σε νερό, με τα συστήματα αλουμινίου της EXALCO να συμβάλουν τα μέγιστα στην χωρίς εκπτώσεις υλοποίηση του φιλόδοξου αρχιτεκτονικού οράματος.

Το εντυπωσιακό UTOPIA Blu Hotel σχεδιάστηκε με στόχο να δίνει την αίσθηση της αιώρησης σε νερό, όπως τα ελληνικά νησιά στη θάλασσα. Αυτός ο ειδυλλιακός, μικρός οικισμός σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο των Elastic Architects και ολοκληρώθηκε με τα συστήματα της EXALCO.

Το συρόμενο σύστημα ABIO 220, οι ξενοδοχειακές πόρτες HOTELIA DOORS και οι πέργκολες βιοκλιματικές και σταθερές διακοσμούν τους χώρους του ξενοδοχείου. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα προϊόν μίνιμαλ σχεδιασμού υψηλής αισθητικής και απόλυτα λειτουργικό, δίνοντας μια ιδιαίτερη, ξεχωριστή εικόνα σε ολόκληρο το ξενοδοχείο.

Από την αρχιτεκτονική μελέτη δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον σκιασμό των κτιρίων και των εξωτερικών χώρων. Προς αυτή την κατεύθυνση ο προσανατολισμός και η διάταξη των κτιρίων, η τοποθέτηση κατάλληλων φυτών, η δημιουργία κατασκευών σταθερής σκίασης έπαιξαν σημαντικό ρόλο, ώστε να δημιουργούνται σκιεροί χώροι όπου απαιτείται.

Οι πέργκολες σχεδιάστηκαν σε οριζόντιο και κατακόρυφο επίπεδο, λειτουργώντας παράλληλα ως στοιχείο σκίασης αλλά και ως διαχωριστικά μεταξύ των δωματίων.

Το νέο 4-αστερο ξενοδοχείο UTOPIA Blu Hotel διακρίθηκε με βραβείο Bronze στα Aluminium in Architecture Awards 2021.

Πληροφορίες έργου

Project: Utopia Blu Hotel
Τοποθεσία: Κως
Κατασκευαστής αλουμινίου: Vertical
Αρχιτεκτονικό γραφείο: Elastics Architects

Σχετικά Άρθρα

Back to top button