ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Διέλαση: Θετικές οι προοπτικές της στη διεθνή αγορά για την επόμενη 5ετία!

Σύμφωνα με έκθεση της AlCircle, η ανάκαμψη της αγοράς διέλασης μετά το σοκ που επέφερε ο κορωνοϊός στις εφοδιαστικές αλυσίδες σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, είναι άκρως εντυπωσιακή και το μέλλον προμηνύεται εξίσου θετικό.

Η ανάκαμψη της διεθνούς αγοράς διέλασης αλουμινίου στη μετά-κορωνοϊού εποχή είναι αρκετά δυναμική, με την εκτιμώμενη χρήση των προϊόντων διέλασης να φτάνει τους 31,8 εκατ. τόνους για τη χρονιά που διανύουμε, σύμφωνα με την ομάδα της AlCircle.

Ωστόσο τα νέα γίνονται ακόμη καλύτερα, καθώς η ζήτηση, όπως τονίζουν οι αναλυτές της εταιρείας στην έκθεσή τους, αναμένεται την επόμενη 5ετία να εμφανίσει ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 3,8%, σκαρφαλώνοντας στους 38,4 εκατ. τόνους!

Η ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για ελαφρύτερα οχήματα και η μετατόπιση της αγοράς ενέργειας σε περισσότερο πράσινες λύσεις, με αιχμή του δόρατος την εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας, είναι οι βασικοί οδηγοί πίσω από την εντυπωσιακή ανάκαμψη της αγοράς διέλασης αλλά και των θετικών και σε μακροπρόθεσμο επίπεδο εκτιμήσεων.

Ο κινεζικός γίγαντας θα συνεχίσει να ηγείται της κατανάλωσης προϊόντων διέλασης, απορροφώντας περίπου το 68% της παγκόσμιας παραγωγής, με τη Γηραιά Ήπειρο να ακολουθεί με 10%.

Όσον αφορά στις τελικές αγορές, η χρήση του ελαφρού μετάλλου και συγκεκριμένα των προϊόντων διέλασης στις μεταφορές αναμένεται να εμφανίσει υψηλούς ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 5,2% τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ ο τομέας της δόμησης εκτιμάται ότι θα καταγράψει ένα μέσο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 3,5%.

Σωτήρης Κρουστάλλης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.