ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

EUROPA: Μέλος του SBC GREECE

Το SBC GREECE αποτελεί τον κεντρικό φορέα προώθησης της έννοιας των αειφόρων κτιρίων στη χώρα μας και η Europa πλέον είναι περήφανο μέλος του.

Η Europa, μια εταιρεία με αυστηρή προσήλωση στην υγιή και βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας, είναι πλέον περήφανο μέλος του Συμβουλίου Αειφόρων Κτιρίων Ελλάδος (SBC GREECE).

Το SBC GREECE αποτελεί τον κεντρικό φορέα προώθησης της έννοιας των αειφόρων κτιρίων στη χώρα μας. Παράλληλα σε διεθνές επίπεδο είναι μέλος του World Green Building Council (WGBC), τον μεγαλύτερο φορέα διεθνώς επί της κτιριακής αειφόρου ανάπτυξης, εκπροσωπώντας τη χώρα μας στον οργανισμό, ανάμεσα σε περισσότερα από 100 μέλη Εθνικών Συμβουλίων Αειφόρων Κτιρίων.

Τι είναι το Αειφόρο Κτίριο

Βασικό γνώρισμα του αειφόρου κτιρίου είναι ο βέλτιστος συνδυασμός των ποικίλων τεχνικών χαρακτηριστικών του καθώς και των διαδικασιών διαχείρισης και λειτουργίας του.

Χαρακτηριστικά που συντελούν στην αειφορία ενός κτιρίου είναι:

 • Η εξοικονόμηση ενέργειας μέσω βιοκλιματικού σχεδιασμού και θερμικής θωράκισης του κελύφους.
 • Ο υψηλός δείκτης ενεργειακής απόδοσης των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.
 • Η χρήση ΑΠΕ (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας).
 • Το υγιεινό εσωτερικό περιβάλλον και η δημιουργία συνθηκών ευεξίας για τους ενοίκους.
 • Η θέση με καλές προσβάσεις σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και η ενθάρρυνση χρήσης εναλλακτικών μέσων μεταφοράς.
 • Η εξοικονόμηση και συνετή διαχείριση των υδάτινων πόρων.
 • Η διαχείριση των απόβλητων, καθ’ όλο τον κύκλο ζωής, σύμφωνα με την αρχή ελαχιστοποίηση-επαναχρησιμοποίηση-ανακύκλωση.
 • Η διατήρηση όλων των μορφών ρύπανσης, κατά την κατασκευή και λειτουργία, σε χαμηλά επίπεδα.

Europa και Αειφορία

Η Europa αναγνωρίζει ότι το Αειφόρο Κτίριο είναι το μέλλον στην κτιριακή σχεδίαση και δόμηση και εξελίσσοντας τα προϊόντα της αλλά και τις εσωτερικές παραγωγικές διαδικασίες, κινείται σε αυτή την κατεύθυνση, στην κατεύθυνση της αειφόρου ανάπτυξης.

Το SBC GREECE

Το Συμβούλιο έχει ως όραμα την εγκαθίδρυση πολιτισμού αειφορίας και ορθής συμπεριφοράς σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη του δομημένου περιβάλλοντος στην Ελλάδα.

Οι δραστηριότητές του αναπτύσσονται σε τρεις κεντρικούς πυλώνες:

 • Έρευνα επάνω στην αειφόρο κτιριακή ανάπτυξη και εκπαίδευση των επαγγελματιών της δόμησης για τις πρακτικές και τις νέες τεχνολογίες στον τομέα.
 • Συστήματα Αξιολόγησης και Πιστοποίησης της Αειφορίας σε κτίρια και γενικότερα στο δομημένο περιβάλλον.
 • Προάσπιση των σκοπών του SBC GREECE προς τους κρατικούς φορείς της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας καθώς και η συμμετοχή σε διαβουλεύσεις και lobbying.

Η Europa εντάχθηκε ως μέλος στο Συμβούλιο με ξεκάθαρο σκοπό να στηρίξει στην προσπάθεια του, αλλά και να αναπτύξει έτι περαιτέρω τη δράση της για ένα καλύτερο μέλλον για όλους… μια για πάντα!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.