ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

METALOUMIN: Καινοτόμα συστήματα στήριξης φωτοβολταϊκών «έξυπνου» σχεδιασμού

Η METALOUMIN δραστηριοποιείται δυναμικά στην παραγωγή των συστημάτων στήριξης για φωτοβολταϊκά και πρωτοπορεί με τον σχεδιασμό και κατασκευή ρυθμιζόμενης βάσης ηλιακού ιχνηλάτη (tracker) για μεγιστοποίηση της απόδοσης της επένδυσης.

Η METALOUMIN δραστηριοποιείται στον τομέα της διέλασης αλουμινίου από το 1969. Η καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής, τα γραφεία και η έκθεση εκτείνονται σε έκταση 23.000 τ.μ. και βρίσκονται στο κέντρο του Λεκανοπεδίου Αττικής, στη ΒΙΠΕ Αχαρνών (γέφυρα Μεταμόρφωσης).

Τα προϊόντα της εξάγονται σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο (Κύπρος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο κ.ά.) Η έντονη παρουσία της METALOUMIN στις διεθνείς αγορές αποτελεί μόνιμο στόχο της, αλλά και απόδειξη της υψηλής ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών της. Από την ακτογραμμή του νησιού Al Hail έως τα βουνά της Χιλής σε υψόμετρο 4.000 μ., συστήματα στήριξης της εταιρείας λειτουργούν ήδη, σε διαφορετικές ποιότητες εδαφών, συνθήκες φορτίου και διάβρωσης.

Βάσεις στήριξης Φ/Β πλαισίων

Εκτός από τα τεχνολογικά προηγμένα-πλήρως πιστοποιημένα συστήματα αλουμινίου για πόρτες και παράθυρα και το standard και ειδικό προφίλ για βιομηχανικές και βιοτεχνικές χρήσεις, που παραδοσιακά παράγει, από το 2009, η METALOUMIN, δραστηριοποιείται δυναμικά στην αγορά των συστημάτων στήριξης για φωτοβολταϊκά (Φ/Β) πάνελ στο έδαφος (αγρού), σε βιομηχανικές και κάθε είδους οικιακές οροφές, ενώ από το 2019 πρωτοπορεί στον σχεδιασμό και την κατασκευή ρυθμιζόμενης βάσης ηλιακού ιχνηλάτη (tracker), αυξάνοντας την παραγωγή ρεύματος έως και 25% σε σχέση με οποιαδήποτε σταθερή Φ/Β εγκατάσταση.

Τα συστήματα στήριξης της METALOUMIN προσαρμόζονται στις εκάστοτε απαιτήσεις του έργου, σε κάθε είδος και διάσταση συλλέκτη (κρυσταλλικό, thin-film ή bifacial), ενώ συνοδεύονται από υψηλής ποιότητας ανοξείδωτα (ΙΝΟΧ) ή γαλβανιζέ εξαρτήματα αλλά και υλικά για την αποφυγή της γαλβανικής διάβρωσης, επιτρέποντας τη σωστή λειτουργία των συστημάτων για τον κύκλο ζωής του έργου.

Οι απαραίτητες μελέτες γίνονται λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες της περιοχής του έργου και είναι σύμφωνες με τα ελληνικά και ευρωπαϊκά πρότυπα. Για τον ολοκληρωμένο έλεγχο των φορτίων στα συστήματα αλλά και της αεροδυναμικής συμπεριφοράς τους διεξάγονται αεροελαστικά και αεροδυναμικά υπολογιστικά μοντέλα αλλά και δοκιμή σε αεροσήραγγα, σε συνεργασία με το ΕΜΠ.

METATRACKER: Horizontal single axis tracker

Η METALOUMIN παράγει οριζόντια μονοαξονικά υδραυλικά και ηλεκτρικά trackers, πλήρως προσαρμόσιμα στις ανάγκες του κάθε έργου. Ο έξυπνος σχεδιασμός αυτών των συστημάτων στήριξης τα καθιστά βέλτιστη λύση για εδάφη κάθε είδους, μορφολογίας και κλίσης.

Η χρήση των METATRACKERS, έναντι σταθερών συστημάτων ισοδύναμης ισχύος, μπορεί να αυξήσει την παραγόμενη ενέργεια έως και 25%. Το οριζόντιο μονοαξονικό σύστημα tracker της METALOUMIN, είναι από τα πιο εξελιγμένα στην αγορά.

Η εταιρεία σχεδιάζει και κατασκευάζει αποκλειστικά δικά της υδραυλικά και ηλεκτρικά trackerς, που το καθένα επιλέγεται για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένες απαιτήσεις του κάθε έργου. Και τα δύο διακρίνονται για την αξιοπιστία τους και την υψηλή τους αποδοτικότητα. Τα κύρια χαρακτηριστικά των trackers είναι το μικρό πλήθος πασσάλων που βοηθά στη γρήγορη εγκατάσταση, ενώ η ανεξάρτητη κίνηση των δομών (λειτουργία backtracking) αυξάνει στο μέγιστο την απόδοση.

Επίσης ο ειδικός σχεδιασμός για περιπτώσεις συλλεκτών διπλής όψεως (bifacial), εξασφαλίζει μηδενική σκίαση στο πίσω μέρος του συλλέκτη και ως εκ τούτου μέγιστη απόδοση. Τα μονοαξονικά trackers της METALOUMIN παρέχουν τη δυνατότητα απομακρυσμένου χειρισμού και παρακολούθησης του συστήματος.

Οι μηχανικοί της εταιρείας, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες προδιαγραφές κάθε έργου και τις προτιμήσεις των πελατών μας, σχεδιάζουν METATRACKERS που μπορούν να προσαρμοσθούν στις απαιτήσεις του πελάτη αλλά και στα τοπικά χαρακτηριστικά και κανονισμούς της τοποθεσίας που θα γίνει η εγκατάσταση.

Το σύστημα στήριξης των METATRACKERS κατασκευάζεται από χάλυβα εν θερμώ γαλβανισμένο, ενώ οι αρθρώσεις είναι συνδυασμός ανοξείδωτου χάλυβα και ορείχαλκου ή ειδικού πλαστικού, καθιστώντας τα ικανά να λειτουργούν σε ακραίες κλιματολογικές συνθήκες (π.χ. σε περιβάλλον ερήμου) και υπό οποιοδήποτε συνδυασμό σκόνης και υγρασίας.

Επιλέγοντας METATRACKER, αγοράζετε ένα εγγυημένο ελληνικό προϊόν κατασκευασμένο από μία εταιρεία με εμπειρία άνω των 12 ετών στην αγορά συστημάτων στήριξης Φ/Β συλλεκτών. Η METALOUMIN είναι πάντα δίπλα στους πελάτες της για όποια υποστήριξη και βοήθεια απαιτείται κατά τη διάρκεια ζωής του έργου.

Συστήματα στήριξης αγρού

Η METALOUMIN παράγει συστήματα αγρού με κυρίαρχα το μονοπάσσαλο και το διπάσσαλο σύστημα στήριξης Φ/Β συλλεκτών, με προκαθορισμένη ή προσαρμοζόμενη-εποχιακή (μονοπάσσαλο) κλίση. Επιπλέον προσφέρεται και σύστημα στήριξης σε επιφανειακά πέδιλα από μπετόν ή σε γεώβιδες.

Λόγω της χρήσης εξαιρετικών υλικών χαρακτηρίζονται από υψηλή μηχανική αντοχή και αντίσταση στη διάβρωση, ενώ έχουν την δυνατότητα επέκτασης της κατασκευής τους έως και 40 μ. Μήκος. Με δυνατότητα προσθήκης επιπλέον εξοπλισμού στην κύρια κατασκευή, ειδικό σχεδιασμό σε περίπτωση πάνελ διπλής όψεως (όχι μόνο ψηλότερη κατασκευή, αλλά και ειδικά clamps εγκεκριμένα από τους κατασκευαστές των συλλεκτών) και πολλές άλλες ειδικές κατασκευές που πραγματοποιούνται βάσει των αναγκών του κάθε έργου, η εταιρεία παράγει συστήματα στήριξης πλήρως προσαρμοσμένα στις εκάστοτε ανάγκες για όλα τα είδη των έργων.

Λόγω έξυπνου σχεδιασμού, αποτελούν τη βέλτιστη λύση σε περιοχές με μεγάλα φορτία χιονιού και ανέμου, όπως επίσης σε περιπτώσεις μεγάλων κλίσεων εδάφους (Α-Δ, Β-Ν).

Συστήματα βιομηχανικών οροφών

Η METALOUMIN παράγει καινοτόμα συστήματα στήριξης Φ/Β συλλεκτών για εγκατάσταση σε βιομηχανικές οροφές όλων των τύπων.

Κατασκευάζει συστήματα στήριξης με απόλυτη προσαρμοστικότητα στο είδος της οροφής, για αυλακωτές, επίπεδες μεταλλικές ή επίπεδες με πάνελ πολυουρεθάνης, με το σύστημα να τοποθετείται στην οροφή είτε παράλληλα είτε με διαφορετική κλίση.

Λόγω της πολύχρονης εμπειρίας της εταιρείας, παράγει συστήματα στήριξης για βιομηχανικές στέγες, εξασφαλίζοντας μέγιστη σταθερότητα και πλήρη κάλυψη της διαθέσιμης επιφάνειας. Τα συστήματα στήριξης της METALOUMIN, διατίθενται για κάθε τύπο εγκατάστασης και ειδικής κατασκευής που πιθανόν ζητηθεί.

Συστήματα για επίπεδες οροφές και κεραμοσκεπές

Εξίσου σημαντική η κατασκευή συστημάτων στήριξης για εγκατάσταση σε επίπεδες οροφές και κεραμοσκεπές.

Λόγω δε και της αναμενόμενης αύξησης της ζήτησης, εξ’ αιτίας του «ανοίγματος» σε επενδύσεις παραγωγής ενέργειας με Φ/Β για χρήση σε οικίες, δημόσια και ιδιωτικά επαγγελματικά κτίρια, τα συστήματα στήριξης επίπεδων οροφών και κεραμοσκεπών της METALOUMIN αποτελούν ιδανική λύση, καθώς μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε είδους επιφάνεια και ιδιαιτερότητα.

Τα συστήματα στήριξης για επίπεδες οροφές και κεραμοσκεπές σχεδιάζονται και κατασκευάζονται με τον βέλτιστο τρόπο, εξασφαλίζοντας ασφάλεια, σταθερότητα και πλήρη κάλυψη της διαθέσιμης επιφάνειας. Διατίθενται ποικίλοι τύποι θεμελίωσης (στην οροφή, σε αντίβαρα σκυροδέματος κ.τ.λ.), ενώ για τις κεραμοσκεπές παρέχονται συστήματα που αγκυρώνονται με γάντζο σταθερό ή ρυθμιζόμενο, αλλά και με ντιζοστρίφωνο, ανάλογα με τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες του έργου.

Εξειδικευμένο τμήμα Σχεδιασμού & Μελετών

Η METALOUMIN διαθέτει Τμήμα Σχεδιασμού άρτια εξοπλισμένο με όλα τα state-of-the-art ψηφιακά σχεδιαστικά εργαλεία, εκτυπωτές 3D κ.λπ., και στελεχωμένο με υψηλού επιπέδου επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό. Έχοντας διαμορφώσει φιλοσοφία άμεσης συνεργασίας με τους πελάτες της, τόσο στον σχεδιασμό των προϊόντων, όσο και στην εφαρμογή τους, επιτυγχάνει το άριστο για τις απαιτήσεις τους αποτέλεσμα.

Οι καταρτισμένοι μηχανικοί που στελεχώνουν την εταιρεία, μελετούν τις απαιτήσεις του εκάστοτε έργου ώστε να εκπληρώσουν όλες τις ανάγκες των πελατών της και να παραδώσουν ένα εξειδικευμένο σύστημα στήριξης, καλύπτοντας όλες τις ιδιαιτερότητες του έργου.

Πιστοποιημένες λύσεις

Όλες οι διαδικασίες παραγωγής των συστημάτων αλουμινίου πληρούν τις απαιτήσεις του συστήματος διασφάλισης ποιότητας, κατά το πρότυπο EN ISO 14001 και EN ISO 9001 του TÜV CERT Αυστρίας, ενώ το σύνολο των προϊόντων της εταιρείας διαθέτει όλα τα απαραίτητα διεθνή πιστοποιητικά ποιότητας ή/και ενεργειακής απόδοσης.

Τα προϊόντα της METALOUMIN με ηλεκτροστατική βαφή είναι πιστοποιημένα κατά “Qualicoat” ενώ τα ανοδιωμένα προϊόντα πιστοποιούνται κατά “Qualanod”. Η METALOUMIN είναι πιστοποιημένος προμηθευτής των Ηνωμένων Εθνών από το 2010.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.