ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑ

LME: Υψηλά 13 ετών για την τιμή πρωτόχυτου αλουμινίου λόγω φόβων στενότητας στην αγορά!

Πέταξε πάνω από τα $3.000/mt το αλουμίνιο στο LME, αγγίζοντας επίπεδα που είχαμε να δούμε από το μακρινό 2008.

Η τιμή του πρωτόχυτου αλουμινίου σκαρφάλωσε σε υψηλά 13 ετών, ξεπερνώντας το όριο των $3.000/mt, καθώς οι φόβοι σχετικά με τη στενότητα της προσφοράς του μετάλλου στην Κίνα εντείνονται και οι κερδοσκόποι συσσωρεύονται όλο και περισσότερο.

Στο LME, το ελαφρύ μέταλλο άγγιξε υψηλά που είχαμε να δούμε από το 2008 στα $3.020/mt. Οι περικοπές στην παραγωγή πρωτόχυτου αλουμινίου στην Κίνα σε συνδυασμό με την πολιτική αναστάτωση στη Γουινέα που είναι ο βασικός προμηθευτής βωξίτη της κινεζικής βιομηχανίας, έχουν οδηγήσει σε αύξηση της τιμής κατά περίπου 50% μέσα στο 2021 και 15% τις τελευταίες 3 εβδομάδες!

Πάνω από 1 εκατ. τόνοι παραγωγής έχουν βγει εκτός παιχνιδιού στην Κίνα, νούμερο που αναμένεται να αυξηθεί, καθώς η επιθετική περιβαλλοντική ατζέντα του Πεκίνου και τα ενεργειακά προβλήματα, πιέζουν περαιτέρω τους κινέζους παραγωγούς πρωτόχυτου.

Ενδεικτικό είναι ότι τα αποθέματα στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια μετάλλων υποχωρούν και ειδικά στις αποθήκες του LME έχει καταγραφεί πτώση 33% από τον Μάρτιο μέχρι τώρα στους 1,32 εκατ. τόνους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.