ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

EUROPA: Μεγάλη η παρουσία της εταιρείας στην έκθεση XENIA 2022

Εκατοντάδες επισκέπτες βρέθηκαν στο περίπτερο της Europa για να μάθουν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την πλούσια γκάμα αρχιτεκτονικών λύσεων που διαθέτει η εταιρεία για τον τουριστικό κλάδο.

Ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας με τη Αντιπρόεδρο και Δ/νουσα Σύμβουλο της Europa, Ανούς Τζιρακιάν

H Europa για πέμπτη συνεχόμενη φορά συμμετείχε στην έκθεση XENIA 2022. Η μεγαλύτερη έκθεση του τουριστικού κλάδου διεξήχθη στο METROPOLITAN EXPO από το Σάββατο 26 έως και την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου.

Το περίπτερο της Europa, επισκέφθηκαν εκατοντάδες επισκέπτες με στόχο την ενημέρωσή τους για τα νέα, καινοτόμα συστήματα της εταιρείας. Η Europa έχει σχεδιάσει και λανσάρει στην αγορά μια πλήρη γκάμα προϊόντων που σχετίζονται με ξενοδοχεία και πολυτελείς κατοικίες, με στόχο την παροχή ολιστικών λύσεων στον Έλληνα επαγγελματία του τουρισμού, αλλά και σε επίπεδο ιδιωτικής κατοικίας στην οποία παραμένει κυρίαρχη εταιρεία.

Από αριστερά, το ιστορικό στέλεχος του κλάδου αλουμινίου και Πρόεδρος Δ.Σ. της Europa, Γρηγόρης Τζιρακιάν, με τη Αντιπρόεδρο και Δ/νουσα Σύμβουλο της εταιρείας, Ανούς Τζιρακιάν και την Πρόεδρο του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου

Τα συστήματα

Η «ναυαρχίδα» της Europa ήταν και σε αυτή την έκθεση το σύστημα Europa Minimal Frame. Το δείγμα στην έκθεση, σε γωνιακή κατασκευή, με κρυφή σήτα, χωρίς πρόσθετη κολώνα στήριξης απέδειξε τις δυνατότητες του συστήματος για απρόσκοπτη θέα και προσβασιμότητα στον χώρο. Παράλληλα, το ένα φύλλο συνδέθηκε με ηλεκτρικό μηχανισμό, όπου η κίνηση γινόταν με διακόπτη.

Για ακόμη μια φορά, το EUROPA ELEMENT, η νέα καινοτόμα πρόταση της Europa για σκίαση, διαχωρισμό χώρων ή διακόσμηση κτιριακών επιφανειών κέρδισε τις εντυπώσεις των Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και των διακοσμητών που επισκέφθηκαν την έκθεση. Το EUROPA ELEMENT παρουσιάστηκε σε συρόμενο επάλληλο σύστημα στην είσοδο του stand της Europa, και σε σταθερό διακοσμητικό στοιχείο σε μεγάλη επιφάνεια του περιπτέρου σε οριζόντια και κάθετη διάταξη.

Τα βλέμματα ωστόσο έκλεψε και το νέο σύστημα πέργκολας EUROPA PERGOLA Bioclimatic (EPS 80), καθώς το δείγμα έφτανε σε ύψος τα 4 μ., αποτελώντας ένα εντυπωσιακό και επιβλητικό σύνολο. Το σύστημα αποτελεί την πιο εξελιγμένη βιοκλιματική πρόταση της Europa στα συστήματα οριζόντιας σκίασης. Το δείγμα αποτελούνταν από πτερύγια σε απόχρωση απομίμησης ξύλου, εντυπωσιάζοντας για το αισθητικό αποτέλεσμα.

Παράλληλα στις κάθετες κολώνες είχε τοποθετηθεί ηχοσύστημα αλλά και φορτιστές κινητού τηλεφώνου, ενώ στην οριζόντια ενδιάμεση κολώνα είχε τοποθετηθεί ανεμιστήρας εξωτερικού χώρου. Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις αποτελούν ένα ελάχιστο δείγμα για τις δυνατότητες του συστήματος σε επίπεδο πρόσθετων λειτουργιών. Ιδιαίτερα για το EPS 80 αξίζει να αναφερθεί ότι έχει τη δυνατότητα συνδυασμού με κάθε τύπο συστήματος (ανοιγόμενο, συρόμενο, πτυσσόμενο), συστήματα σκίασης και σήτας.

Εξ αριστερών διακρίνονται το ιστορικό στέλεχος του κλάδου αλουμινίου και Πρόεδρος Δ.Σ. της Europa, Γρηγόρης Τζιρακιάν, η Αντιπρόεδρος και Δ/νουσα Σύμβουλος της Europa, Ανούς Τζιρακιάν, ο Δημήτρης Δούκας της ΔΟΥΚΑΣ ΑΒΕΕ και ο R&D Manager της Europa, Παντελής Σφήκας

Σε περιμετρική διάταξη στο περίπτερο τοποθετήθηκαν τα συστήματα EOS και ESS, τα οποία αποτελούν τις λύσεις της Europa στα ανοιγόμενα και συρόμενα συστήματα με θερμομόνωση που καλύπτουν κάθε ανάγκη, όταν προέχει η εξοικονόμηση ή οι επιδόσεις. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν τα συστήματα ESS 47 Hybrid, ESS 34 Hybrid και EOS 78 Hybrid με ρολό ERS 950 Hybrid και σήτες (οριζόντιες και κάθετες). Τα συστήματα EOS και ESS έχουν ήδη κερδίσει την αγορά ξενοδοχείων, κυριαρχώντας έναντι των παλαιότερων συστημάτων σε όλα τα πεδία.

Η Marketing Manager της Europa, Μαρία Μιχαλοπούλου (αριστερά), με την Energy Efficiency Consultant του Τμήματος Έργων & Πολιτικό Μηχανικό M.Sc., Ελένη Δικαίου

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το σύστημα EOS 60 ID Hybrid, με τη βιομηχανική αισθητική του, ιδιαίτερα εκείνους τους επαγγελματίες του τουρισμού που έχουν χώρους εστίασης με μεγάλες προσόψεις και επιθυμούν διαχωρισμό ενιαίων χώρων.

Στα πτυσσόμενα συστήματα, η Europa ανέδειξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νέο EFD 77 Hybrid, ένα σύστημα με θερμομόνωση, το οποίο επίσης σε γωνιακή κατασκευή χωρίς κολώνα δίνει απεριόριστες δυνατότητες για κάλυψη ιδιαίτερα μεγάλων (επιμήκων) ανοιγμάτων που βρίσκονται σε επαφή με εξωτερικούς χώρους. Με δυνατότητα κατασκευής, τόσο σε μονά όσο και σε διπλά (ζυγά) φύλλα, το σύστημα επιτρέπει σε κατασκευαστές και μηχανικούς να σχεδιάσουν με κριτήριο την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη ελευθερία του χρήστη στην επαφή του με τον έξω χώρο.

Η Αντιπρόεδρος και Δ/νουσα Σύμβουλος της Europa, Ανούς Τζιρακιάν πλαισώνεται από το ιστορικό στέλεχος του κλάδου αλουμινίου και Πρόεδρο Δ.Σ. της Europa, Γρηγόρη Τζιρακιάν και τον Δ/νοντα Σύμβουλο της NEOKEM, Νίκο Βλαχάκη (δεξιά)

Αξίζει να αναφερθεί πως η Europa για πρώτη φορά παρουσίασε το νέο σύστημα αυλόγυρου αλουμινίου που σχεδιάζει και αναμένεται να λανσάρει στην αγορά εντός του επόμενου διαστήματος.

O Αναπληρωτής Γενικός Δ/ντής και R&D Director της Europa, Γιάννης Αρβανίτης με την Υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη

ARCHITECT LAB

Εντός της έκθεσης, σε ειδικό χώρο αποκλειστικά οριοθετημένο για τον Αρχιτέκτονα, πραγματοποιήθηκε η έκθεση με τίτλο ARCHITECT LAB, ένα νέο πρωτοποριακό project, αφιερωμένο αποκλειστικά στα καινοτόμα αρχιτεκτονικά υλικά και στις καινοτόμες λύσεις κατασκευής, που «προσκαλεί» αρχιτέκτονες, διακοσμητές και μηχανικούς σε μια δημιουργική σύζευξη με τις σύγχρονες ανάγκες των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Στο stand της εταιρείας παρουσιάστηκε το συρόμενο σύστημα Minimal Frame της Europa σε μεγάλο δείγμα. Το σύστημα επιτυγχάνει εξαιρετικές επιδόσεις και λειτουργικότητα με το μικρότερο εμφανές πλαίσιο αλουμινίου και έχει βραβευτεί με το Red Dot Award2022 για το εξαιρετικό design του.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.