ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMINCO: Μέγας Χορηγός των Βραβείων Αρχιτεκτονικής του ΕΙΑ

Η ALUMINCO δίπλα στους Έλληνες αρχιτέκτονες, ανέλαβε τη μεγάλη χορηγία στη σημαντική διοργάνωση των Βραβείων Αρχιτεκτονικής του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Χορηγιών της ALUMINCO, η εταιρεία υποστηρίζει ως Μέγας Χορηγός τα Βραβεία Αρχιτεκτονικής του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής (ΕΙΑ). Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της έκθεσης που περιλαμβάνει όλες τις συμμετοχές.

Τα Βραβεία Αρχιτεκτονικής αποτελούν την υψηλότερη διάκριση υλοποιημένου έργου και θεσμοθετήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2000, από το ΕΙΑ. Τα βραβεία, που απονέμονται ανά τετραετία, έχουν στόχο την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής, η οποία διακρίνεται για την υψηλή αισθητική, λειτουργική  και κατασκευαστική της ποιότητα και την εναρμόνισή της με το περιβάλλον.

Συμμετέχοντας ως Μέγας Χορηγός στη σημαντική αυτή διοργάνωση, η ALUMINCO προάγει την ποιοτική αρχιτεκτονική και στηρίζει την προβολή του έργου των αρχιτεκτόνων. Τη στενή σχέση που έχει αναπτύξει η εταιρεία με τους αρχιτέκτονες, ενισχύει η ικανότητά της να ανταποκρίνεται σε ειδικές σχεδιαστικές λύσεις, που πιθανόν να της ζητηθούν.

Οι εξατομικευμένες λύσεις, όχι μόνο διαμορφώνουν την ιδιαιτερότητα μιας κατασκευής, αλλά μπορούν να την «απογειώσουν». Τα premium συστήματα αλουμινίου SKYLINE της ALUMINCO, αποτελούν ένα σύγχρονο εργαλείο που ανταποκρίνεται στις απαιτητικές και σύγχρονες εφαρμογές των αρχιτεκτόνων. Τα συστήματα SKYLINE θα βρίσκονται στο ειδικά διαμορφωμένο stand της εταιρείας στον χώρο της έκθεσης.

Το «Βραβείο Αρχιτεκτονικής ΕΙΑ 2022» αφορά αρχιτεκτονικά έργα, ανεξαρτήτως κλίμακας και τυπολογίας, που βρίσκονται στην Ελλάδα και έχουν ολοκληρωθεί στο διάστημα 2017‐2022. Φέτος, από τις 97 συμμετοχές που υποβλήθηκαν, ξεχώρισαν έντεκα προεπιλογές.

Η κρίση των υπό βράβευση έργων γίνεται σε δύο στάδια, από διαφορετικές επιτροπές, στις οποίες συμμετέχουν και οι βραβευμένοι αρχιτέκτονες του 2017. Ιδιαίτερη σημασία για την τελική κρίση έχει η επίσκεψη των μελών της δεύτερης κριτικής επιτροπής στα προεπιλεγμένα κτίρια, εστιάζοντας στη χωρική εμπειρία και τη συζήτηση με τους αρχιτέκτονες και χρήστες τους.

Μέλη των κριτικών επιτροπών ήταν οι αρχιτέκτονες (α) Παναγιώτης Τουρνικιώτης, Τηλέμαχος Ανδριανόπουλος, Ζήσης Κοτιώνης, Μιχάλης Ραυτόπουλος, Φάνια Σινανιώτη και (β) Ηλίας Κωνσταντόπουλος, Μπούκη Μπαμπάλου-Νουκάκη, Αλκμήνη Πάκα, Διονύσης Σοτοβίκης, Βαγγέλης Στυλιανίδης.

Τα τελικά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:

ΒΡΑΒΕΙΟ

«Εξοχικός κήπος με δωμάτιο, Κέα, Κυκλάδες»
Αλέξανδρος  Φωτάκης, Nicoletta Caputo

«Hourglass Corral, Μήλος, Κυκλάδες»
DECA Αrchitecture | Διονύσης Δικέφαλος, Alison Katri, Μαρία Παππά, Αλίκη Σαμαρά Χρυσοστομίδου, Αλέξανδρος Βαΐτσος, Carlos Loperena

ΕΠΑΙΝΟΙ

«Το κουτί που πετάει: Προσθήκη κατοικίας, Χαϊδάρι, Αττική»
Μυρτώ Κιούρτη

«House Ε, Αρτέμιδα, Αττική»
Buerger Katsota Architects | Stephan Buerger, Δήμητρα Κατσώτα

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

«Εξοχική κατοικία σε ελαιώνα, Μεγανήσι, Λευκάδα»
Ηiboux Αrchitecture | Δημήτρης  Θεοδωρόπουλος, Μαριάννα Ξυνταράκη, Μαρία Τσιγάρα

«Patio House, Κάρπαθος, Δωδεκάνησα»
ΟΟΑΚ Architects | Johan Annerhed, Μαρία Παπαφίγκου, Marie Kojzar

ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ

«Agemar – Κεντρικά γραφεία του ομίλου Αγγελικούση, Καλλιθέα, Αττική»
RS SPARCH | Ρένα Σακελλαρίδου

Περισσότερες πληροφορίες: www.eia.gr

#eia2022architectureaward

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.