ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

“Extrude your career InAlumil”: Σε εξέλιξη ο 1ος κύκλος του αμειβόμενου προγράμματος κατάρτισης της ALUMIL

Η ALUMIL δίνει τη δυνατότητα σε νέους να εργαστούν στις εγκαταστάσεις της στη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς, με στόχο να γνωρίσουν σε βάθος και στην πράξη τη δουλειά του μηχανικού σε μία μεγάλη βιομηχανία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο πρώτος κύκλος του νέου αμειβόμενου προγράμματος κατάρτισης της ALUMIL, “Extrude your career InAlumil”. Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο δίνει την ευκαιρία σε πτυχιούχους μηχανικούς, ηλικίας έως 29 ετών και με μικρή εργασιακή εμπειρία (έως τρία έτη), να εργαστούν για δέκα μήνες με ωράριο πλήρους απασχόλησης στις εγκαταστάσεις της ALUMIL στη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς, με στόχο να γνωρίσουν σε βάθος και στην πράξη τη δουλειά του μηχανικού.

Κατά τη δεκάμηνη συνεργασία τους με την ALUMIL, οι δύο νέοι μηχανικοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα εξοικειωθούν με όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, θα εφαρμόσουν και θα διευρύνουν τις γνώσεις τους και θα αποκτήσουν hands-on εμπειρία, ακολουθώντας ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, δουλεύοντας πάνω σε απαιτητικά projects με έμπειρους μηχανικούς και λαμβάνοντας συνεχή καθοδήγηση και ανατροφοδότηση.

Το πρώτο τρίμηνο της εκπαίδευσης των νέων μηχανικών ολοκληρώθηκε με την πολυήμερη παραμονή τους στο χυτήριο της ALUMIL στη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς, όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδικασία χύτευσης μπιγιετών αλουμινίου, να πραγματοποιήσουν φασματογραφικούς ελέγχους και να ενημερωθούν για τα ποιοτικά κριτήρια που ακολουθούνται κατά την παραγωγική διαδικασία.

Το «ταξίδι γνώσης» των νέων μηχανικών συνεχίζεται, με σκοπό οι συμμετέχοντες να αποκομίσουν πολλαπλά οφέλη, ικανά να συμβάλλουν στην επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.