ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Σήτες αλουμινίου: Η απόλυτη καλοκαιρινή επιλογή!

Οι σήτες αλουμινίου συγκεντρώνουν μια σειρά από πλεονεκτήματα, που τις καθιστούν εξαιρετική επιλογή για προστασία από έντομα, βελτιώνοντας την άνεση στο εσωτερικό κάθε χώρου και δίνοντας μία αίσθηση φρεσκάδας.

Οι σήτες είναι μια πρακτική και αποτελεσματική λύση για να κρατάμε μακριά τα έντομα και τα παράσιτα, ενώ επιτρέπουν την κυκλοφορία του φρέσκου αέρα στον χώρο που τις τοποθετούμε.

Τα αντικωνωπικά συστήματα συγκεντρώνουν σειρά πλεονεκτημάτων, όπως η διατήρηση ενός άνετου περιβάλλοντος, η φιλικότητα στο περιβάλλον και φυσικά η βελτίωση της υγιεινής, καθώς επικίνδυνα και βλαβερά έντομα δεν εισβάλουν στο εσωτερικό. Σε αυτό το άρθρο, θα απαριθμήσουμε τα πλεονεκτήματα της χρήσης ενός αντικωνωπικού συστήματος αλουμινίου.

Αποτελεσματική προστασία από τα έντομα

Το κύριο πλεονέκτημα των αντικωνωπικών συστημάτων αλουμινίου όπως μαρτυρά και το όνομά τους είναι η ικανότητά τους να κρατούν αποτελεσματικά τα έντομα έξω από τον χώρο διαβίωσης ή εργασίας. Οι σήτες λειτουργούν ως φυσικό εμπόδιο, εμποδίζοντας την είσοδο σε μύγες, κουνούπια και άλλα παράσιτα, ενώ επιτρέπουν στον καθαρό αέρα να ρέει με άνεση στο εσωτερικό.

Ανεμπόδιστη ροή του αέρα και φυσικός αερισμός

Σε αντίθεση με τις συμπαγείς πόρτες ή παράθυρα, οι σήτες αλουμινίου επιτρέπουν την ανεμπόδιστη ροή του αέρα και τον φυσικό αερισμό του χώρου. Το μεγάλο τους προσόν είναι ότι επιτρέπουν τη διέλευση του φρέσκου αέρα, ενώ ταυτόχρονα εμποδίζουν τα έντομα, δημιουργώντας ένα πιο υγιεινό και άνετο εσωτερικό περιβάλλον.

Υψηλή ανθεκτικότητα & χαμηλή συντήρηση

Οι σήτες αλουμινίου είναι εξαιρετικά ανθεκτικές και απαιτούν ελάχιστη συντήρηση, εξασφαλίζοντας μακροζωία και αντοχή στη σκουριά και τη διάβρωση χάρη στα εγγενή χαρακτηριστικά του υλικού. Οι σήτες αλουμινίου καθαρίζονται και συντηρούνται εύκολα. Συνήθως απλά απαιτούν ένα απλό σκούπισμα με υγρό πανί για να αφαιρεθεί η σκόνη και τα υπολείμματα. Η ανθεκτικότητα και οι χαμηλές ανάγκες συντήρησης των αντικωνωπικών συστημάτων αλουμινίου, τα καθιστούν μια άκρως οικονομικά αποδοτική και μακροχρόνια επένδυση.

Φιλικές στο περιβάλλον

Στα χαρακτηριστικά που κάνουν τις σήτες αλουμινίου φιλικές προς το περιβάλλον συγκαταλέγεται η μεγάλη αντοχή που έχουν στον χρόνο, η ευκολία με την οποία ανακυκλώνονται και στο γεγονός ότι η ανακύκλωση αλουμινίου απαιτεί ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με άλλα μέταλλα.

Διάφοροι τύποι σήτας

Υπάρχουν τέσσερις βασικές κατηγορίες σήτας ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας τους και κάθε τύπος εξυπηρετεί συγκεκριμένο σκοπό και προσφέρει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα πέρα από την εντομοπροστασία.

Οριζόντιας κίνησης: Οι σήτες οριζόντιας κίνησης είναι οι κλασικές σήτες που τοποθετεί κάποιος στις μπαλκονόπορτες. Μπορούν να τοποθετηθούν τόσο σε επάλληλα όσο και σε συρόμενα κουφώματα. Είναι μια αρκετά καλή επιλογή, διότι μπορούν να τοποθετηθούν ακόμα και αν δεν έχει γίνει πρόβλεψη για οδηγό.

Κάθετης κίνησης: Οι σήτες κάθετης κίνησης είναι ιδανικές για μικρότερα ανοίγματα. Συνήθως προτιμώνται για τα παράθυρα του μπάνιου ή για τα παράθυρα στα υπνοδωμάτια.

Ανοιγόμενες: Οι ανοιγόμενες σήτες έχουν δική τους κάσα και προτιμώνται συνήθως για πόρτες μπαλκονιών ή κουζίνας που βρίσκονται στο πίσω μέρος του σπιτιού.

Σταθερού τελάρου: Σε αυτή την κατηγορία είναι οι σήτες οι οποίες δεν ανοίγουν. Προφανώς προτιμώνται σε χώρους όπου δεν μας ενδιαφέρει το άνοιγμα, όπως ένας φωταγωγός, ένα πατάρι ή ένα κλιμακοστάσιο κ.λπ.

Τα τελευταία χρόνια οι σήτες πλισέ έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς, χαρίζοντας μεγάλη ευκολία, υψηλή λειτουργικότητα και αναβαθμισμένη αισθητική. Μία άλλη χαρακτηριστική καινοτομία είναι οι σήτες με ερπύστρια. Σημαντικό πλεονέκτημα μίας σήτας με ερπύστρια, είναι ότι έχει πολύ χαμηλό οδηγό, σχεδόν ανύπαρκτο, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η πρόσβαση σε παιδιά, ΑμΕΑ και ηλικιωμένους.

Πλισέ ή ίσιο πανί;

Στην ελληνική αγορά τα συστήματα με πλισέ πανί εξακολουθούν να κατέχουν τη μερίδα του λέοντος κυρίως γιατί πρόκειται για ένα ώριμο προϊόν με πληθώρα επιλογών, το οποίο είναι ιδιαίτερα οικονομικό και κατασκευάζεται εύκολα.

Ωστόσο τα συστήματα με ίσιο πανί φαίνεται ότι αρχίζουν να επιστρέφουν, καταγράφοντας μία αυξανόμενη τάση κυρίως χάρη στη μεγαλύτερη αντοχή τους που σημαίνει και βελτιωμένη μακροζωία.

Οι σήτες ακολουθούν το smart home και τις σύγχρονες τάσεις

Στην εποχή του smart home και των αυτοματισμών, οι σήτες δεν θα μπορούσαν να μην ακολουθήσουν την εποχή. Έτσι έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην αγορά μοντέλα αντικωνωπικών συστημάτων που φέρουν μοτέρ για την κίνηση της σήτας, παρέχοντας κορυφαίου επιπέδου λειτουργικότητα.

Πρόκειται για καινοτόμα προϊόντα, σε αρμονία με τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές τάσεις, που διαθέτουν τεχνολογία αιχμής και έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν πολύ μεγάλα ανοίγματα. Ακριβώς επειδή καλούνται να καλύψουν μεγάλα πλάτη, προσφέροντας ανεμπόδιστη θέα προς το εξωτερικό και το πανέμορφο γαλάζιο τοπίο της Ελλάδας, είτε η κίνησή τους γίνεται αυτόματα είτε χειροκίνητα, ενσωματώνουν τεχνολογικές πρωτοπορίες ώστε να εξασφαλίζεται υψηλή αντοχή στην ανεμοπίεση.

Ένα εξαγωγικό προϊόν

Στον κλάδο αλουμινίου δραστηριοποιούνται πολλές εταιρείες με κύριο αντικείμενο την ανάπτυξη και κατασκευή αντικωνωπικών συστημάτων, με μεγάλη επιτυχία. Πολλές από αυτές μάλιστα έχουν ανοίξει τα φτερά τους στο εξωτερικό, με σημαντικό όγκο εξαγωγών, διαφημίζοντας το ποιοτικό επώνυμο ελληνικό προϊόν αλουμινίου στις απαιτητικότερες αγορές.

Ο κύριος όγκος των εξαγωγών διοχετεύεται στην ιταλική αγορά αλλά και σε ανεπτυγμένες, premium αγορές όπως η Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία κ.λπ. Στο παραπάνω έχει βάλει το χεράκι της και η κλιματική αλλαγή, καθώς το θερμότερο κλίμα έχει οδηγήσει χώρες που παραδοσιακά δεν είχαν ανάγκη από αντικωνωπικά συστήματα να στρέφονται σταδιακά προς αυτά.

Το μεγάλο εύρος λύσεων και τα ποιοτικά προϊόντα των εταιρειών του κλάδου, παρουσιάζονται στη συνέχεια του αφιερώματός μας στα αντικωνωπικά συστήματα αλουμινίου.

Του Σωτήρη Κρουστάλλη

Του Σωτήρη Κρουστάλλη

Αρχισυντάκτης “Aluminium Magazine”

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.