ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Σκαρφάλωσε πάνω από τα $2.600/mt το αλουμίνιο στο LME

Με τη βοήθεια κερδοσκοπικών κεφαλαίων το αλουμίνιο ξεκίνησε δυναμικά τη χρονιά, ξεπερνώντας το φράγμα των $2.600/mt στο LME. Ωστόσο, παρά το πρόσφατο ράλι, οι καθοδικές πιέσεις εντείνονται.

Η τιμή πρωτόχυτου αλουμινίου ξεκίνησε δυναμικά τη νέα χρονιά, καταγράφοντας υψηλά 7 μηνών στο LME. Το ελαφρύ μέταλλο «πέταξε» στα $2.636/mt στις 18/01, μετά από διαδοχικές αυξήσεις ωστόσο το ράλι διέκοψε μία τριάδα από λόγους.

Τα μη ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ επιβεβαίωσαν τις ανησυχίες της αγοράς όσον αφορά στη συρρίκνωση της ζήτησης. Επιπρόσθετα, με δεδομένο ότι μέρος της ανοδικής δυναμικής αποδίδεται σε κερδοσκοπικά κεφάλαια, είχαμε πωλήσεις συμβολαίων με στόχο το κέρδος που πίεσαν την τιμή προς τα κάτω.

Παράλληλα σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, η τιμή πρωτόχυτου αλουμινίου «χτύπησε ταβάνι» για την ώρα όσον αφορά στα ανώτερα επίπεδα αντίστασης και μία μικρή διόρθωση ήταν αναμενόμενο να λάβει χώρα.

Παρά το πρόσφατο ράλι στο LME, η αγορά περιμένει μία κυκλική διόρθωση της τιμής πρωτόχυτου αλουμινίου, ενώ και οι θεμελιώδεις παράμετροι δεν βοηθούν, ειδικά όσον αφορά στη ζήτηση, για την οποία εκφράζονται μεγάλες ανησυχίες που προμηνύουν πιθανότητα καθοδική πορεία για το ελαφρύ μέταλλο. Κάτι που αποτυπώνεται και στις εκτιμήσεις των διάφορων οικονομικών οίκων και οργανισμών αφού προς το παρόν δεν υπάρχει βούληση για αναθεώρηση των μέσων τιμών που έχουν προβλεφθεί για φέτος.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.