ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΗΠΑ: Εξετάζουν «καπέλο» 200% στις ρωσικές εισαγωγές αλουμινίου

Η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει ραγδαία τους δασμούς εισαγωγής ρωσικού αλουμινίου στην αγορά των ΗΠΑ ως αποτέλεσμα της αύξησης της πίεσης στη Μόσχα.

Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να αυξήσουν τους δασμούς εισαγωγής στο αλουμίνιο ρωσικής προέλευσης στο 200%, καθώς επιδιώκουν να αυξήσουν την πίεση στη Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ωστόσο ακόμη δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση.

«Είναι κάτι που εξετάζουμε», ανέφερε σχετικά ένας κυβερνητικός αξιωματούχος, προσθέτοντας όμως ότι δεν αναμένεται κάποια ανακοίνωση για αύξηση των δασμών την τρέχουσα εβδομάδα. Τα σχόλια του αξιωματούχου ήρθαν μετά από σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg για αύξηση των δασμών εισαγωγής στο ρωσικό αλουμίνιο αυτήν την εβδομάδα.

Η κατάσταση στην Ουκρανία δεν είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο προβαίνουν σε αυτή την κίνηση οι ΗΠΑ. Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, το ρωσικό μέταλλο στοχοποιείται επιπρόσθετα διότι η Μόσχα εξάγει αλουμίνιο στην αμερικανική αγορά σε πολύ χαμηλές τιμές, δημιουργώντας προβλήματα στις εγχώριες εταιρείες.

Η είδηση πάντως της μεγάλης αύξησης των δασμών εισαγωγής στο ρωσικό αλουμίνιο από τις ΗΠΑ εκτόξευσε παροδικά την τιμή πρωτόχυτου αλουμινίου στο LME, ωστόσο το ελαφρύ μέταλλο δεν κατάφερε να κρατήσει τα κέρδη και υποχώρησε στα $2.533,50/mt όσον αφορά στην τρίμηνη προθεσμιακή τιμή.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.