ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΕΛΙΠΥΚΑ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το webinar με θέμα «Πυροπροστασία Κτιρίων από Φωτιά Οφειλόμενη σε Ηλεκτρικά Αίτια»

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε το webinar του ΕΛΙΠΥΚΑ με θέμα «Πυροπροστασία Κτιρίων από Φωτιά Οφειλόμενη σε Ηλεκτρικά Αίτια», σε συνεργασία με διακεκριμένους ομιλητές με εξειδικευμένες γνώσεις και επαγγελματική εμπειρία, στο αντικείμενο.

Το webinar του ΕΛΙΠΥΚΑ με θέμα «Πυροπροστασία Κτιρίων από Φωτιά Οφειλόμενη σε Ηλεκτρικά Αίτια» είχε εξαιρετική επιτυχία, αν κρίνει κανείς από τον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό των προσώπων που συμμετείχαν, τα πολύ θετικά σχόλια που διατυπώθηκαν και τα πάρα πολλά να αιτήματα για την επανάληψή του, για όσους δε μπόρεσαν να συνδεθούν.

Για το λόγο αυτό, το ΕΛΙΠΥΚΑ θα ανακοινώσει σύντομα την ημερομηνία επανάληψής του, μέσω των κοινωνικών δικτύων και της ιστοσελίδας του.

Μετά από μια σύντομη εισαγωγή του Γενικού Δ/ντή, Γιώργου Μυλωνάκη και του Προέδρου του ΕΛΙΠΥΚΑ, Δρα Γιάννη Κοντούλη ακολούθησαν οι παρακάτω ομιλίες

Ο κ. Γιώργος Σαρρής, μέλος της Τεχνικής Επιτροπής ΕΛΟΤ/ΤΕ 82, παρουσίασε την πρόσφατη ηλεκτρολογική νομοθεσία για τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και το πώς αυτή σχετίζεται με την πυροπροστασία.

Ο κ. Αντώνης Σαλευρής, μέλος της Τεχνικής Επιτροπής ΕΛΟΤ/ΤΕ82, μίλησε για τα μέτρα προστασίας από πυρκαγιά από ηλεκτρικά αίτια, υπό το φως της Υ.Α. 101195/2021.

Ο Καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, Ιωάννης Γκόνος, τόνισε τη σπουδαιότητα της συμμόρφωσης που πρέπει να διέπει το ηλεκτρολογικό υλικό σε σχέση με τις απαιτήσεις ηλεκτρικής ασφάλειας και σήμανσης, οι οποίες τίθενται από τα εναρμονισμένα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ο κ. Παναγιώτης Κολιός προϊστάμενος στο τμήμα σχεδιασμού και ανάπτυξης στην εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΑΕ, αναφέρθηκε στον αόρατο κίνδυνο φωτιάς που υφίσταται λόγω των αρκετών χιλιάδων μέτρων (συνήθως) καλωδίων, που διαπερνούν τα δομικά στοιχεία ενός κτιρίου, όταν δεν υπάρχει συμμόρφωση με το Κανονιστικό Πλαίσιο.

Ο Δρ. Νικόλας Κόκκινος, Δ/νων Σύμβουλος της ΕΛΕΜΚΟ ΑΕ, μέλους του ΕΛΙΠΥΚΑ, ανέλυσε το πρόβλημα της φωτιάς λόγω κεραυνών σε κτίρια, χωρίς αντικεραυνικά συστήματα και παρουσίασε τις προσφερόμενες λύσεις προστασίας των χρηστών / ανθρώπων και των δομικών στοιχείων, σε περίπτωση που αυτό δεχθεί ένα άμεσο κεραυνό.

Ο κ. Χρήστος Παπανικολάου, Μηχανικός εκτίμησης κινδύνου πυρός στην HDI Global Hellas Branch και Υποστηρικτικό μέλος του ΕΛΙΠΥΚΑ, παρουσίασε τις παραμέτρους εκτίμησης ρίσκου φωτιάς από την πλευράς ασφαλιστικής εταιρείας όπως επίσης και μερικά από τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις ασφάλισης ενός κτιρίου έναντι του σχετικού κινδύνου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.