ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

EUROPA: Διάλεξη στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Οι φοιτητές αρχιτεκτονικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είχαν την ευκαιρία να μάθουν το αλουμίνιο ως υλικό και τις εφαρμογές του μέσα από σχετική διάλεξη που έδωσαν στελέχη της Europa.

Η Marketing Manager της Europa, Μαρία Μιχαλοπούλου εξηγεί τον ρόλο του EUROPA THE LAB στους φοιτητές

Η Europa συνεχίζει την προσφορά της μέσω του EUROPA THE LAB και στο πλαίσιο του επιτυχημένου εκπαιδευτικού προγράμματος πραγματοποίησε διάλεξη στους φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αναφορικά με το κέλυφος κτιρίων, το αλουμίνιο ως υλικό κατασκευών και τις νέες τεχνολογίες σχετικά με τα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου.

Την παρουσίαση πραγματοποίησε ο Αρχιτέκτονας και Δ/ντής του Τμήματος Έργων της Europa, Βαγγέλης Σωτηρίου προσκεκλημένος του Αναπληρωτή Καθηγητή, Νικόλαου Πατσαβού και του Αναπληρωτή Καθηγητή, Γιάννη Βλάχου. Συγκεκριμένα, η παρουσίαση σχετίστηκε άμεσα με το αλουμίνιο ως υλικό που διαμορφώνει-χαρακτηρίζει-εστιάζει-επηρεάζει τις όψεις αλλά και τον όγκο, και επιπλέον στον περιβάλλοντα χώρο, στη γειτονιά και στην πόλη.

Ο Αρχιτέκτονας και Δ/ντής του Τμήματος Έργων της Europa, Βαγγέλης Σωτηρίου κατά τη διάλεξή του στους φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Έμφαση δόθηκε στην υψηλή τεχνολογία που υπάρχει στα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου, τεχνολογία που τα καθιστά την καλύτερη επιλογή σε μια σειρά αρχιτεκτονικών κατασκευών, καθώς και στον τρόπο που οι νέες πιστοποιήσεις επηρεάζουν το έργο των αρχιτεκτόνων.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκε και η Marketing Manager της Europa, Μαρία Μιχαλοπούλου, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους της εταιρείας και εξήγησε τον ρόλο του EUROPA THE LAB στην εκπαίδευση και τεχνική κατάρτιση του κλάδου κατασκευαστών και πως αυτός επηρεάζει και τους αρχιτέκτονες-μηχανικούς. Στο πλαίσιο της δράσης, δόθηκαν δώρα και υλικό Europa σε όλους τους φοιτητές που παρακολούθησαν την ομιλία.

Και η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται σε μια συντονισμένη προσπάθεια που καταβάλει η Europa να σταθεί στο πλευρό των Πανεπιστήμιων και της νέας γενιάς, με στόχο να αυξηθεί τόσο η διάδραση της βιομηχανίας ευρύτερα με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όσο και να προετοιμαστεί η νέα γενιά κατάλληλα για τις προκλήσεις της επόμενης εποχής και της αγοράς. Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις στο ίδιο πλαίσιο στην πορεία του έτους.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.